skip to Main Content

Eetkalender 2017 | Francesca van Berk

Eerder dit jaar schreef ik een recensie over ‘Mag ik nog een hapje?’ van Francesca van Berk. Aangezien ik over dat boek al erg enthousiast ben, was ik dus helemaal blij toen onlangs de Eetkalender 2017 bij mij in de brievenbus lag.

200+ Recepten2016-10-27-11-23-20
Het principe van de kalender is heel simpel: Elke week staan er recepten op voor maandag t/m donderdag. Op vrijdag is het ‘kliekjesdag’. De ingrediënten die je van de voorgaande dagen mogelijk over hebt, kun je op vrijdag opmaken. En om het helemaal makkelijk te maken, staat er ook meteen een boodschappenlijstje voor elke week. Handig!

Voorraadkast
Naast de heerlijke recepten heeft Francesca ook een overzicht gemaakt met ingrediënten die handig zijn om standaard in je voorraadkast te hebben. Denk aan specerijen, verschillende soorten olie en azijn en natuurlijk ook verse producten als knoflook en eieren.

2016-10-27-11-23-01Seizoenen
Voorafgaand aan elke maand kom je een overzicht tegen van groente, fruit en vis die dan in het seizoen zijn. Naast de kliekjesdag is dit natuurlijk een fijn hulpmiddel om te besparen op je boodschappen. Voor producten die in het seizoen zijn, betaal je namelijk een stuk minder dan buiten het seizoen. En dat is dan weer heel lief voor je portemonnee.

Bewaar-exemplaar
Wat mij meteen opviel aan de kalender is de kwaliteit van het papier. Door de dikke, stevige pagina’s blijft de eetkalender heel mooi en kun je hem na 2017 ook prima bewaren tussen je andere kookboeken. Een echt bewaar-exemplaar dus.

Mijn eindoordeel
Ik ben enthousiast! Al zou je niet alle recepten van de week maken, toch heb je met deze kalender een fijne richtlijn om efficiënt en economisch te koken. En we weten allemaal hoe fijn het is om af en toe wat inspiratie op te doen voor het koken van de dagelijkse kost ;).

Ook enthousiast geworden? Bestel de Eetkalender 2017 hier!

Een reviewexemplaar is beschikbaar gesteld door uitgeverij A.W. Bruna. Deze recensie is puur gebaseerd op mijn eigen mening.

Back To Top