« Doppio: ruimte voor heerlijke koffie Het Eiland »

Flinders Café: pareltje in het Noorderplantsoen

Heel Groningen heeft zich jarenlang in stilte (of minder stilte) afgevraagd waarom er in het Noorderplantsoen geen horeca was. Overdag dan. Want 's  avonds kon er heerlijk en chique gedineerd worden in Jantje. Wel nu: vanaf half april is het er. Flinders Café opende haar deuren en werd door Groningen hartelijk ontvangen.

Terras Flinders Terras Flinders

Kindvriendelijk, geen kinderclub

Flinders Café is komen overwaaien uit Amsterdam. Een café voor iedereen, maar waar kinderen bijzonder welkom zijn. Matthijs Kanis van Flinders legt uit dat dit iets anders is dan een kindercafé: "Kinderen zijn welkom. We zijn er op ingericht en ze worden hartelijk ontvangen. Maar we doen bijvoorbeeld geen kinderfeestjes. Iedereen moet zich prettig voelen." Niet iedereen voelt zich prettig in een café met twintig rondrennende kinderen (bijna niemand, gok ik), dus dat is niet de bedoeling. En dat gebeurt ook niet. Als ik Flinders bezoek zitten de kinderen die er zijn netjes aan tafel en vermaken zich met potlood en papier. Prettige atmosfeer.

Eten & drinken

Eerlijk en goed eten is één van de belangrijkste pijlers van Flinders. Ze gebruiken bijvoorbeeld veel streekproducten. Dit is terug te zien op de kaart. UItgebreid (maar niet té) en een speciale kinderkaart. Fijn!
De prijzen zijn niet per se aan de lage kant, maar wetende dat je daar 'goed' voor eet, vind ik het in ieder geval de moeite waard.

Flinders is iedere dag geopend, ook voor diner. Een driegangenmenu bestel je er voor EUR 32. Bovendien hebben ze vaak speciale acties en thema's. Hou hun site dus in de gaten!

Extra: design

Flinders Café is heerlijk open ingericht met aansprekend, toegankelijk design. Het doet wat Scandinavisch aan. Onderdeel van het concept is Flinders Design: een webshop waar je prachtig design kunt kopen. Alles in het café is daar ook te koop. Bovendien is er in Amsterdam nog een fysieke winkel.

Melanie won de gratis lunch bij Flinders en schreef een review

Flinders Café Groningen nodigde een MoedersinGroningen.nl lezeres uit de lunch te reviewen. Melanie was de gelukkige winnares. Op een zonnige donderdag namen ze plaats op het terras en genoten ze van het Flinders Lekkers. Hieronder vind je haar recensie:

Begeleid door een stralende zon fiets ik met een zingend kindje (2 jaar) voorop naar het plantsoen voor een lunch bij Flinders. Na het bekijken van hun website ben ik nu wel heel benieuwd of ze echt zo kindvriendelijk zijn als ze ons willen doen geloven.

Bij aankomst zie ik dat het terras al druk bezet is met een gemeleerd gezelschap van zwangere vrouwen, studenten, zakenmensen, verliefde stelletjes en moeders met kleine kinderen. We worden vriendelijk ontvangen door de serveersters en mogen een tafeltje uitzoeken. Naast de menukaarten is er ook een boekje waarin, aan de hand van een alfabet, wordt uitgelegd hoe Flinders in elkaar steekt. En hoewel ze aangeven dat het geen pretpark is, zijn ze zeer zeker kindvriendelijk. Zo is er een hoekje waar je spelletjes en kleurspullen kunt "lenen". Ook kun je er een fles of potje laten opwarmen. Nog mooier is dat de kok voor 3 euro een biologische maaltijd voor je baby maakt. Voor kinderen is er bovendien een speciale kinderkaart met volop keuze. En mocht je kind hetzelfde als de ouders willen eten is er ook nog de mogelijkheid om een kleinere portie van de gewone kaart te bestellen voor de helft van de prijs.

Nadat we besteld hebben, is het tijd om even binnen te gluren. In het ruime portaal voor de toiletten treffen we 4 kinderstoelen en een tafel met aankleedkussen aan. Er liggen zelfs luiers klaar! We zitten net weer op ons plekje als het eten geserveerd wordt. Voor mijn dochter 3 pannenkoekjes met poedersuiker en schenkstroop en voor mij een krokante rustieke sandwich met gegrilde kip, tomaat, rucola en mozzarella. Het heeft ons prima gesmaakt, getuige de bordjes die helemaal leeg waren.

Het enige minpunt is het gebrek aan schaduw op het terras, omdat er geen parasols staan. Maar je kunt ook heerlijk binnen zitten waar het koel is. Vanwege de ronde vormgeving van het café heb je aan elk tafeltje mooi zicht op het plantsoen.

 

Conclusie; vriendelijk personeel, een rustige ontspannen sfeer, lekker eten, gemiddelde prijzen en heel kindvriendelijk.

Melanie en dochtertje Jolie bij Flinders Melanie en dochtertje Jolie bij FlindersReacties

 1. 1

  Wauw die kinderkaart is fantastisch! Dat er zelfs boterhammen met hagelslag op staan, halve portie voor halve prijs en ijs met knettersuiker. Dan weet je het wel!

  Kytama schreef deze op zondag 12 mei 2013 rond 19:18
 2. 2

  Ik wil Flinders wel testen hoor! Vroeg me al jaren af waarom er toch zo weinig kindvriendelijke restaurants met een beetje een normale kaart zijn in Groningen. Nu dus wel, super!

  Marleen Godlieb schreef deze op zaterdag 18 mei 2013 rond 18:21
Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt

Meer..

Flinder Café Groningen

Tweets van @Flinderscafe

komt snel...nog even geduld:-)
Uit respect voor de man met de baard serveren we in Flinders Cafe komende week gevulde speculaas van Vlaamsch...
hi. Verkocht idd. Hebben er mooi plekje gecreeerd.dragen nu stokje over. Schuitendiep houden we komende 30jaar:-).
Zomaar een ideetje: Vier je eindejaarsetentje of nieuwjaarsborrel bij Flinders Cafe! Zouden wij erg gezellig...
Op 2e en 3e Kerstdag is Flinders Cafe Groningen Schuitendiep gewoon open. Naast de gewone kaart hebben we een...