skip to Main Content

Eindelijk gaan jullie op vakantie! Je hebt er zo lang naar uitgekeken en dan wil je natuurlijk niet dat er iets misgaat. En dus zorg je dat de auto nog even een extra beurt krijgt voordat je naar Zuid-Frankrijk rijdt in de zomervakantie. Je controleert of alle paspoorten nog wel geldig zijn, lang voordat jullie daadwerkelijk naar Denemarken vertrekken. En uiteraard zorg je ervoor dat je ruim op tijd op het vliegveld bent wanneer je met je kinderen naar je vakantiebestemming vliegt.

Helaas kun je niet alles voor zijn en ben je ook afhankelijk van externe factoren. Dus kan het voorkomen dat je ineens een stuk langer dan verwacht moet doorbrengen op het vliegveld, als bijvoorbeeld je vlucht vertraging heeft of zelfs geannuleerd wordt. Dat is voor ons volwassenen al niet leuk, maar kinderen gaan zich nog veel sneller vervelen. En precies daarom geven wij deze 5 tips om je kinderen te vermaken bij vertraging van een vlucht. Doe er je voordeel mee!

Tip 1 – Speel vliegveldbingo!

Speel je in de auto wel eens achterbankbingo, waarbij je afstreept wat je onderweg allemaal tegen kunt komen? Zoals een molen, een motor, een bord voor 50 km. Dat kan dus ook heel gemakkelijk op het vliegveld, maar dan uiteraard met andere dingen. Denk aan een rolkoffer, iemand van de marechaussee, een piloot. Wie het eerste de kaart vol heeft, mag bij het raampje zitten in het vliegtuig! 

Extra tip: Op internet zijn voorbeelden van vliegveldbingo te vinden. Print alvast wat uit en stop ze in je handbagage. Beter goed voorbereid, mocht het inderdaad nodig zijn!

Tip 2 – Doe een rondje vliegveld!

Van stil moeten zitten en wachten wordt werkelijk geen enkel kind blij, dus doe lekker een rondje vliegveld samen. Loop langs de vele winkeltjes, gates en foodcourts en kijk samen je ogen uit. Groot bijkomend voordeel: Wanneer jullie eindelijk kunnen opstijgen, zijn ze hoogstwaarschijnlijk flink vermoeid van al dat wandelen en blijven ze rustig op hun plek zitten. Je kunt van tevoren ook alvast op de websites van de luchthavens kijken wat er te doen is. Hier vind je bijvoorbeeld wat er te doen is op Schiphol en op de website van Eindhoven Airport vind je ook een mooi overzicht.

Tip 3 – Zoek het alfabet!

Het alfabet-spel lijkt heel erg simpel, maar er zijn altijd een paar letters die nog niet zo heel gemakkelijk te vinden zijn. De regels? Je mag op het hele vliegveld zoeken naar dingen die beginnen met letters van het alfabet. Dus bijvoorbeeld: Asbak, Beautycase, Cola en ga zo maar door. Wie heeft het snelst het hele alfabet bij elkaar?

Tip 4 – Ik zie, ik zie..

Misschien wel één van de oudste spelletjes die ouders met hun kinderen spelen en toch blijft het een groot succes: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is…. Dat is op een groot vliegveld natuurlijk nog veel leuker dan in de auto! Het is wel handig om vooraf duidelijke spelregels op te stellen, want als je iemand heel erg snel ziet lopen met een roze jas dan is het niet zo handig om die te noemen natuurlijk. 

Tip 5 – Telefoon of tablet

Geen ouder zal het waarschijnlijk als eerste redmiddel willen inzetten, maar soms is het wel heel erg fijn. Een telefoon of tablet kan nou eenmaal heel goed dienen om tijdelijk wat rust te geven. Download thuis alvast een paar leuke video’s, films of series en zoek wat fijne spelletjes op die zonder internet te spelen zijn. Neem ook zeker een koptelefoon mee, zodat je kind in alle rust zich even kan terugtrekken en het geluid van de telefoon of tablet de andere reizigers niet stoort.

Back To Top