skip to Main Content

Het Noorderplantsoen: voor heel veel Groningers is dit hun achtertuin. Inclusief mijzelf: bij mooi weer stap ik op de fiets en eet, drink, lig, geniet in dit groene park midden in de stad, in plaats van op mijn balkon. Mét kind kies ik de speelweide, zonder kind een rustiger veldje. Die zijn er genoeg.

 

NP1

Het Noorderplantsoen

Speelweide

NP2

De speelweide is een groot, groen grasveld met twee grote klimrekken op een grote zandbak. En daar vind je de meeste ouders met kinderen. De rest van het Noorderplantsoen kent veel vijvers, water en fietsers, dus met kids is dit een fijne plek waar ze genoeg ruimte hebben, veilig spelen en je zo zelf ook af en toe een alinea krant kunt lezen. Sinds kort is er ook een toilet beschikbaar, maar deze heb ik nog niet durven bezoeken :).

 

NP3

Eindelijk: Flinders

In mei is Flinders Caf√© geopend. Wat een verademing. Na jaren en jaren eindelijk een fijne horecaplek waar je voor een plas, een drankje of een lekkere en verantwoorde lunch terecht kunt. Kindvriendelijk en al vanaf ’s ochtends geopend. Ook take-away, trouwens! MoedersinGroningen.nl schreef een review.

Geheimpjes in het Noorderplantsoen

Goed, dan kun je dus de hele dag op die speelweide neerstrijken (niets mis mee), maar nog leuker is een wandeling te maken en zo de kleine geheimpjes van het plantsoen te ontdekken. Want het park kent veel kleine gangetjes, trappetjes, deurtjes en andere bijzondere plekjes. Maak er een speurtocht van (op zoek naar kabouters!) en je bent zo een uurtje zoet.Probeer bijvoorbeeld dit verborgen kunstwerk eens te vinden. Ingezonden tip met als aanwijzing: zoek bij de Bizon. Of zoek eerst de Bizon. Hoe dan ook: Het Noorderplantsoen is een mooie plek om een middag door te brengen. ūüôāNP4

 

Back To Top