skip to Main Content
Babycinno Groningen Nijntje

Babyccino

Koffie drinken bij Simon Lévelt

‘Pappa! Dat café waar ik die koffie kreeg met Nijntje erop, daar moeten we weer naar toe. Ik denk vandaag.’

Mijn zoontje van 3 is zo’n beetje opgegroeid op terrasjes en in cafés. Het wonder wil dat hij lang stil kan zitten, verre van apathisch, hij is gewoon niet zo fysiek georiënteerd. Hij kijkt om zich heen, bestudeert mensen, bladert in de krant en nipt aan zijn koffie. Af en toe staat hij op en rijdt met zijn meegebrachte auto’s over randjes en stoelen.

Thuis drinkt hij mijn koffie op als ik even niet oplet. Liters koffie zijn vanwege de cafeïne niet goed voor hem, dus wanneer we er samen op uit gaan vraag ik vaak om een kindercappuccino. Soms serveren ze een beetje lauwe melk en soms een waar kopje feest. Daarbij spant Simon Lévelt Groningen de kroon. Ze maken echt een toetje voor je kind en het kost helemaal niets. Een mooie beker vol melkschuim, met siroop of gesmolten chocolade tekenen ze er een konijntje of bloem op. Inclusief koekje. Geserveerd op drinktemperatuur! Alle koffie is er trouwens heerlijk, dus voor iedereen een beetje feest.

‘Hé, waarom krijg je zoveel liefdeshartjes op je koffie?’, vraagt hij hard genoeg om overal gehoord te worden. Ik glimlach wat richting een raam en verleg de focus op zijn lepeltje.

Prima tussenstop

Het is een kleine zaak. Je bestelt aan de balie en wacht daar totdat het klaar is, je wordt niet aan tafel bediend. Het kan wat lawaaiig zijn. Geen plek om lang te blijven, wel een perfecte tussenstop in stad of mini uitje wanneer je kind toch écht toe is aan een uitstekend gemaakt kopje pleur.

Waar: Zwanestraat 38, let op: zondag gesloten.

Wat: Koffie en thee, ook to-go. Koffie apparaten kopen en laten repareren.

BewarenBewaren

Back To Top