skip to Main Content

Keihard spelen bij Ballorig

Ein-de-lijk een vader die een review instuurde. En wel over speelparadijs Ballorig, ook wel bekend als “De Apenkooi”: een overdekt speelparadijs vlakbij Kardinge. Bij deze een verslag & tips. Conclusie: ideaal voor slecht weer, kinderen vermaken zich uitstekend, ouders hebben tijd om de krant te lezen, maar de catering mag beter.

 Schoenen uit en gaan

Als het weer buitenspelen niet toelaat, is Ballorig een prima uitvalsbasis. Trouwens ook als je als ouder eventjes de krant wil lezen, de kinderen zich thuis vervelen of als je even wil bijkletsen met vrienden/vriendinnen. Ballorig is een overdekt speelparadijs met ballenbakken, trapautootjes, springkussen, een gigantisch klimrek inclusief glijbanen en een kleine speeltuin buiten. Het is allemaal snel geregeld na binnenkomst: betalen, kids trekken hun schoenen uit en gaan los. De auto kun je overigens erg praktisch kwijt vlak voor de deur en parkeren is gratis.

2844525918Voor klein en groot

De speelplekken binnen Ballorig zijn handig ingedeeld van klein naar groot. Grotere kinderen verdwalen in het gigantische klimrek, terwijl kleintjes zich vermaken in de ballenbak en met de trapauto’s. Voor kleintjes is het klimrek wat minder geschikt: het is er erg hoog en grotere kinderen spelen er luidruchtig en vrij wild. Ook is er niet zoveel zicht op het “grotere kinderen gedeelte” terwijl je bij de ballenbak precies kunt zien wat er gebeurt.

Tip voor als jouw kinderen prima zelf kunnen spelen: op de bovenetage is de Wifi verbinding het best én is het vrij rustig. Je ziet alleen niet wat er beneden gebeurt.

Nog een kleine waarschuwing van de reviewende vader: hard rennende kinderen op sokken zien soms de overgang tapijt/gladde vloer niet op tijd en glijden daardoor uit. Een gewaarschuwd kind telt voor twee :).

Eten & drinken

Het staat er erg duidelijk (en niet heel vriendelijk): eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan. Dan verwacht je als vader (en moeder) wel een beetje een gezond assortiment eten & drinken. Dat is echter nog een verbeterpunt, want er is vooral veel frituur te koop. Leuk voor het “feestgevoel” maar minder handig voor ouders die hechten aan gezond eten. Dus, Ballorig: óf we nemen ons eigen fruit mee, óf we kopen gezond eten bij jullie.

Sfeer

Ballorig wordt duidelijk gebruikt om even mail weg te werken op de iPad, een boek te kunnen lezen of de krant door te spitten terwijl de kinderen zichzelf vermaken. Ook veel ouders die daar even bijkletsen, trouwens. Qua sfeer en entourage mag daarom wel iets meer gedaan worden. De stoelen en tafels zijn plastic en doen goedkoop aan, het licht is er fel. Iets meer sfeer zou het nog wat prettiger maken om tijd door te brengen voor de ouders.

Leuk detail: er zijn massagestoelen. Dus vergeet je kleingeld niet :).

Toiletten

Nog een kleine tip voor Ballorig, op verzoek van de reviewende vader: zorg ook voor verschoonvoorziening in het herentoilet. Sowieso een tip voor veel horeca/speelplekken. Het is voor zowel moeders als vaders veel prettiger om in de eigen ‘zone’ te kunnen verschonen. Er zijn dus zeker niet alleen maar moeders op stap, bovendien willen moeders soms gewoon niet verschonen en sturen ze de vader op pad. 🙂

De toiletten zijn overigens verder volledig op oudere kinderen ingericht en dat verdient weer een compliment. Spiegels, wasbakken en handdoekjes zijn allemaal op kindhoogte. Onhandig voor mascaracheckende moeders of vaders die de gel in hun haar willen controleren, maar ontzettend kindvriendelijk. +1 voor dat, dus.

Dat zal lekker slapen

Zoveel speelplezier maakt kinderen enthousiast. Ze weten soms niet meer waar ze moeten beginnen of stoppen. Heerlij kom te zien, maar verwacht daarna niet te veel meer van de kids. De kinderen slapen vaak al voor je de parkeerplaats weer af bent. Handig dus vlak voor het middagdutje of met een rustige middag/avond in het verschiet.

Praktische informatie

Conclusie: een leuke plek met een paar verbeterpuntjes, maar zeker het bezoeken waard. Wat nog handig is om te weten:

Waar: Bieskemaar 1, 9735 AE Groningen, 050-5496715 (bij Kardinge)
Kosten: EUR 7,50 voor kinderen vanaf 1 jaar. Ouders: gratis. Kinderen tot 1 jaar: gratis. 10 rittenkaart: EUR 65,-
Openingstijden: maandag t/m zondag 09.00 – 18:30
gesloten op Koningsdag, 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag. Oudjaarsdag geopend tot 17.00u.
Bij Ballorig kun je ook een kinderfeestje geven en zijn er verschillende arrangementen.
Bekijk voor alle informatie de website van Ballorig. Check ook altijd even de openingstijden ivm feestdagen.

2840591619
bron: ballorig.nl

 

Back To Top