skip to Main Content

Wandelen over houtsnipperpaadjes met de zon op je gezicht, genieten van de heerlijke geuren van bloemen en fruit, en met zijn allen samen bezig zijn. Hoe leuk is dat?! Heel leuk, en super gezellig om samen met je kids te ondernemen bij Zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren, plukken in de pluktuin.

Door Lisette.

Groente en fruit van het seizoen

Het hele jaar door kun je in de pluktuin terecht voor seizoensgebonden groente en fruit. Deze kun je samen met je kids plukken en verzamelen in een grote mand. In de maand september kun je pompoenen, komkommers, sla, tomaten, bramen en diverse kruiden plukken. Er staan nog wat frambozenstruiken, dus als je geluk hebt kun je daar ook nog wat van meeplukken.

Het hele jaar door

Naast seizoensgebonden groente en fruit kun je het hele jaar door appels, peren en bloemen plukken. Het is een echt feestje om samen met de kids de tuinderij in te gaan. Zodra je het bruggetje naar de tuinen over bent is het tijd om te genieten van al dit moois. Het is fijn te weten dat zoiets gezelligs heel leerzaam is en dat dit je weer even terug brengt naar de basis. Waar komt nou echt ons eten vandaan? En niet alleen dat! Zodra de kids zelf hun eten hebben gevonden en geplukt, smaakt het zelfs ook 10x lekkerder.

Pluk & Picknick

Wil je er echt een uitje van maken? Dan kun je een picknickkleed lenen en een kan ranja met koekjes of anders lekkers erbij nemen. Gegarandeerd succes!
Meer informatie vind je op de website van Zorgboerderij Mikkelhorst.

mikkelhorst

Back To Top