skip to Main Content

Hemelvaartweekend 2018 | Tips voor uitjes

Het Hemelvaartweekend staat voor de deur en dit betekent voor veel mensen een paar extra dagen vrij. Leuk om er dan even op uit te gaan met het gezin! Wij verzamelden alvast wat tips voor uitjes in en om Groningen.

 

Kleintje Rodermarkt | 9 t/m 13 mei

In Roden kun je maar liefst 4 dagen terecht voor tal van activiteiten voor jong en oud. Zo is er een kermis en braderie, organiseren ze een concours hippique, kun je genieten van een vuurwerkspektakel en met de hele familie deelnemen aan een fietstocht. Alle informatie vind je hier.

Nationale Stoomtreindag | 10 mei

Op Hemelvaartsdag gaat Museumspoorlijn STAR terug in de tijd in het thema ‘Stukgoederendag’. Tussen de stations Veendam, Stadskanaal en Musselkanaal worden vele pakketten vervoerd en jonge reizigers mogen een handje meehelpen. Lees er meer over in onze agenda.

Meikermis | 10 t/m 21 mei

Onmisbaar in de stad Groningen is natuurlijk de welbekende Meikermis. Maar liefst 11 dagen lang staat het centrum in Groningen vol met de leukste attracties voor jong en oud. Op de Ossenmarkt vind je de nostalgische kermis waar de ritprijzen maar €1,- kosten. En nog een leuke tip: wanneer je op de Groningse warenmarkt €5,- besteedt, krijg je een zogenaamde ‘Kermiseuro’. Deze kun je op de kermis inwisselen voor een attractie naar keuze. Nog meer besparen? Kortingsbonnen voor de kermis vind je hier!

Stoom- en Modelbouwdagen | 10 t/m 13 mei

Kom naar Familiepark Nienoord voor alweer de 45e editie van de Stoom- en Modelbouwdagen. Bewonder de prachtige stoomlocomotieven en andere stoomvoertuigen en bekijk de optocht over het landgoed en door het dorp. Bouw je eigen trein met lego of duplo, ga lasergamen, klim op de rodeostier of leef je uit op de luchtkussens. Genoeg vermaak voor jong en oud dus. Alle info lees je hier.

Nationale Molendag(en) | 12 & 13 mei

Deze 46e editie van de Nationale Molendag(en) heeft als thema ‘Ontmoet de molenaar’. Kom tijdens de Nationale Molendag(en) naar een molen bij jou in de buurt en ervaar hoe hij bijvoorbeeld graan tot meel maalt of water uit de polder pompt. Elke molen is uniek en vertelt zijn eigen geschiedenis. De molenaar vertelt je de bijzonderheden van zijn prachtige molen. Weten welke molen in de buurt open is? Je vindt ze hier.

Snuffelmarkt Schildwolde | 12 mei

In Schildwolde wordt de jaarlijkse Snuffelmarkt gehouden. Van 9.00 – 13.00 uur kun je aan de Hoofdweg 53 snuisteren naar kinderboeken, speelgoed, (kinder)meubilair, huishoudelijke artikelen en zelfs antiek. Alle info zie je hier.

Groenmarkt Gieten | 13 mei

Ook deze Moederdag kun je in Gieten terecht op de Groenmarkt voor bloemen, planten en nog veel meer wat met de tuin te maken heeft. Daarnaast wordt deze voorjaarsmarkt meestal aangevuld met een vlooienmarkt en braderie waardoor er voor iedereen wel iets leuks te vinden is. Van 10.00 – 17.00 uur is iedereen van harte welkom!

Back To Top