skip to Main Content

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie

Deze week is het weer herfstvakantie in Groningen! De leukste tips voor kinderactiviteiten in de herfstvakantie in en om Groningen vind je natuurlijk bij ons!

herfstvakantie-groningen

Buitenactiviteiten

 • Staatsbosbeheer heeft diverse leuke activiteiten die je in de herfstvakantie kunt ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje Bosbingo (vanaf 4 jaar) in Sellingen? Of volg het Egelpad (6 t/m 10 jaar) in datzelfde bos. En in ‘t Roegwold en Lauwersmeer kun je met de kleinsten(3 t/m 6 jaar) het Kabouterpad bewandelen.
 • Het Groninger Landschap doet mee met de Week van het Landschap -eigenlijk 2 weken- van 10 t/m 25 oktober. Er zijn helaas wat activiteiten geannuleerd, maar op hun site vind je alsnog erg leuke dingen om te doen!
 • Alles over appels leer, zie en proef je tijdens Appelfeest Groningen: Sap, cider, appelknapzakroutes, een wildplukwandeling, het Smakenrad en nog veel meer op zondag 18 oktober. Meer info vind je hier!
 • Ook dit jaar wordt weer de week van het Nederlandse voedsel georganiseerd waarin de Nederlandse consument uitgedaagd wordt om een week lang zo veel mogelijk te kiezen voor eten van Nederlandse bodem. Dit is onderdeel van de Dutch Food Week en er zijn in die week ook allerlei leuke activiteiten.
 • In Norg vind je de Natuurplaats; de uitvalsbasis voor allerlei toffe activiteiten in de prachtige natuur van Drenthe! Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een speurtocht en knutselmiddag. Wees wel snel, want vol=vol!
 • Boswandeling: Niks lekkerder dan met mooi weer een boswandeling te maken in de mooie Groningse of Drentse bossen (bijvoorbeeld de Appelbergen, het Overbos, het Noordlaarderbos of het Nanningabos). Ga op zoek naar paddestoelen, bladeren of kastanjes om later mee te knutselen.

Binnenactiviteiten

 • Bij De Jonge Onderzoekers is er in de herfstvakantie vrije inloop. Van dinsdag 13 t/m zaterdag 17 oktober kun je een kijkje nemen op alle afdelingen. Kijk even op de website voor het programma en meld je wel aan!
 • Zoals elk jaar kun je ook deze herfstvakantie bij FORUM Groningen terecht voor het allertofste filmfestival voor kids: Cinekid! Beleef de beste films, series, workshops, games, tutorials en ontdek het MediaLab. Voor supernieuwsgierige kinderen én ouders is er ook elke dag een premièrefilm met een speciaal programma. Wil jij koken met een chef, YouTuber Quinty Misiedjan ontmoeten, huisdieren portretteren en nog veel meer? Bekijk dan snel de Cinekid-agenda!  Je kunt erheen van vrijdag 10 t/m vrijdag 16 oktober. Let wel even goed op de geldende maatregelen!
 • Universiteitsmuseum: sinds 1934 het wetenschapsmuseum van Groningen met een veelzijdige collectie waarin natuur, cultuur en wetenschap in elkaar overlopen.
 • Groninger museum: Kijken, horen, voelen, maken: ben jij creatief en ontdek je graag nieuwe dingen? Dan is het Groninger Museum dé plek voor jou. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.
 • Bij VRIJDAG kunnen kinderen op 13, 14 en 15 oktober tijdens de Vrije Inloop kennismaken met theater, muziek en beeldende kunst. Per dag kost het €12,-. Heb je een Stadjerspas? Dan is het gratis! Alle info vind je op de site!
 • Eén van de tofste musea in onze eigen stad Groningen is toch wel Storyworld! Dit is hét Nederlandse museum voor strips, animaties en games. Momenteel kun je een expositie bekijken over PAC-MAN (die 40 jaar bestaat) en ‘The Art of Aardman’. Genoeg redenen om (weer) een bezoekje aan het Forum te brengen.

Knutselen, bakken of klussen in de herfstvakantie?

Regenachtige dag en geen zin om het huis uit te gaan? Ga dan gezellig herfstknutsels maken of herfstkoekjes bakken. Voor inspiratie neem een kijkje op onze Pinterest borden:

Onze agenda vol kinderactiviteiten in de herfstvakantie

Wil je een compleet overzicht per dag, check dan onze agenda met  nog meer diverse kinderactiviteiten.

Heb je nog een tip? Laat een reactie achter of mail ons!

Fijne herfstvakantie!

Back To Top