skip to Main Content

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie

Volgende week begint weer de herfstvakantie in Groningen! De leukste tips voor kinderactiviteiten in de herfstvakantie in en om Groningen vind je natuurlijk bij ons!

herfstvakantie-groningen

Buitenactiviteiten

 • Staatsbosbeheer bestaat dit jaar 120 jaar! En om dit te vieren, is er op zaterdag 19 oktober een open dag op maar liefst vier locaties in Groningen. Er zijn speciale presentaties, rondleidingen en allerlei leuke activiteiten. In onze agenda vind je meer informatie!
 • We hopen op mooi weer voor zondag, want dan kunnen de kinderen al hun energie kwijt tijdens een potje onvervalst Apenkooi XL! En niet zomaar ergens: Midden op de Grote Markt! Alle info staat in onze agenda.
 • Alles over appels leer, zie en proef je tijdens Appelfeest Groningen: Sap, cider, markt, film, knutsels, dr. Appel en nog veel meer op zondag 20 oktober. Meer info vind je hier!
 • Ga op zoek naar paddenstoelen, speur naar wilde dieren of kom naar de ING Wilde Buiten Dagen. Genoeg te beleven deze herfst! Natuurmonumenten heeft weer een toffe agenda vol met activiteiten!
 • Wij zijn al een hele tijd enorm fan van de activiteiten die het Groninger Landschap organiseert. Check ze hier: Genoeg te doen, ook voor de kinderen in Groningen. Bijvoorbeeld uilenballen pluizen of vogelvoer maken. Vaak gratis en heel leuk!
 • Familiepark Nienoord: Leuk park voor de hele familie met o.a. leuke attracties zoals een overdekte speeltuin, modelspoorbanen en een kinderboerderij.
 • Boswandeling: Niks lekkerder dan met mooi weer een boswandeling te maken in de mooie Groningse of Drentse bossen (bijvoorbeeld de Appelbergen, het Overbos, het Noordlaarderbos of het Nanningabos). Ga op zoek naar paddestoelen, bladeren of kastanjes om later mee te knutselen.

Binnenactiviteiten

 • De nieuwe voorstelling van Circus Santelli kun je gaan bezoeken op zaterdag 26 en zondag 27 oktober. De wervelende circusshow Plein verbeeldt lenig en vol acrobatisch bravoure wat er leeft op het plein en in de hoofden van de bewoners. Alle info vind je in onze agenda!
 • Bij De Jonge Onderzoekers is er in de herfstvakantie vrije inloop. Van dinsdag 22 t/m zaterdag 26 oktober kun je van 10.00 u tot 16.00 uur een kijkje nemen op alle afdelingen. Kijk even op de website voor het programma!
 • Zoals elk jaar kun je ook deze herfstvakantie bij FORUM Groningen terecht voor het allertofste filmfestival voor kids: Cinekid! Dit jaar reis je de hele wereld rond via film, games en installaties. Je kunt erheen van maandag 21 t/m vrijdag 25 oktober.
 • Universiteitsmuseum: sinds 1934 het wetenschapsmuseum van Groningen met een veelzijdige collectie waarin natuur, cultuur en wetenschap in elkaar overlopen.
 • Groninger museum: In het kader van Oktober Kindermaand zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een dagelijks inloopatelier van 12.00 uur – 17.00 uur. Extra leuk is het, dat het museumgebouw dit jaar maar liefst 25 jaar bestaat. Ook hiervoor zijn veel bijzondere festiviteiten gepland. Lees er hier meer over!
 • Bij VRIJDAG kunnen kinderen op 22, 23 en 24 oktober tijdens de Vrije Inloop kennismaken met theater, muziek en beeldende kunst. Per dag kost het €12,-. Heb je een Stadjerspas? Dan is het gratis! Alle info vind je op de site!
 • Ballorig: Apekooien in een modern jasje. Zo kunnen kinderen ook lekker spelen als het regent!
 • Snowlimits Skicentrum: liever wat actiefs doen met de kinderen? Kom leren indoor skiën bij snowlimits.
 • Pannekoekenschip: kom lekker pannekoeken eten op ‘t Pannekoekenschip Groningen. Ook leuk in combinatie met een bezoekje aan het Groninger museum (zie: arrangementen).

Knutselen, bakken of klussen in de herfstvakantie?

Regenachtige dag en geen zin om het huis uit te gaan? Ga dan gezellig herfstknutsels maken of herfstkoekjes bakken. Voor inspiratie neem een kijkje op onze Pinterest borden:

Onze agenda vol kinderactiviteiten in de herfstvakantie

Wil je een compleet overzicht per dag, check dan onze agenda met  nog meer diverse kinderactiviteiten.

Heb je nog een tip? Laat een reactie achter of mail ons!

Fijne herfstvakantie!

Back To Top