skip to Main Content

Op onderzoek in een Drents kabouterbos

Even geen grote pretparken, maar een klein, schattig bos vol kabouterverhalen: Het Rijk der Kabouters in Eext.

Kleinschalig & gezellig

Het Rijk der Kabouters is een kleinschalig parkje in Drenthe. Diep verscholen in de bossen vind je daar een wereld vol kabouters. Tussen de bomen vinden er verschillende kabouterscenes plaats. Bij het kopen van je kaartje, krijg je een route en verhaal mee. Zo kun je stap voor stap kennismaken met het wel en wee van de kabouters. Voor de echt dappere kids (en moeders) is er nog een kleine heksenroute.

Na de wandeling kun je neerstrijken in de overzichtelijke speeltuin. Een groot springkussen, schommels, glijbanen en kabouterhuisjes. Er is een kleine kantine (buiten, maar gedeeltelijk overdekt) waar je o.a. koffie, limonade, poffertjes, ijsjes en appeltaart kunt kopen bij de gastvrije eigenaren.

Wat vonden we er van?

Het Rijk der Kabouters is een verademing in de wereld van bombastische pretparken en overvolle ballenbakken. Het is een charmant stukje (kabouter)bos
en de kabouters spreken eigenlijk tot ieders kind verbeelding. Het maakt wel dat je er snel doorheen bent. Het wandelingetje duurt maximaal een half uur. Met een beetje speeltuin en koffie kun je er maximaal 2 uur rondbrengen. In principe is dit uitje voor kinderen van alle leeftijden. Het verhaal is wel ingericht op kindjes vanaf een jaar of vier, maar voor jongere kinderen is het ook leuk (verzin gewoon je eigen verhaal of laat je kind het verzinnen). De speeltuin is vooral ingericht voor de kleintjes (2-5). Het springkussen zal je oudere kind echter wel een tijdje zoet houden.

Wat je verder nog moet weten

Waar: Eext (32 minuten vanaf de Grote Markt)
Wat: kabouters en speeltuin
Weer: droog is fijn
Tijd: max 2 uur
Kosten: 6 euro incl 1 drankje
Leeftijd: 0-10

Geopend: in juli en augustus van 10u tot 18u. Laagseizoen van 10u tot 17u. Sommige dagen zijn ze gesloten, check de site voor de zekerheid.
Wat je verder nog moet weten: voldoende parkeergelegenheid en mooie rijroute door Drenthe

Website: http://www.rijkderkabouters.nl/

2818913577
Het rijk der kabouters

 

Back To Top