skip to Main Content

De Praxis Groningen? Als hotspot? Wat?! Ja, het verbaasde mij eigenlijk ook. Ik ging voor een “electriciteitskabeltjesdoorknippendeunit” en ging pas twee uur later met een uitgelaten kind weer naar huis. What happened?

Praxis Groningen heeft een restaurant

De Praxis aan het Damsterdiep is vlakbij mijn huis, dus vaak de bouwmarkt waar ik als eerste terechtkom. De laatste keer was me al wel opgevallen dat er een restaurant was, maar een bouwmarkt bezoek ik doorgaans niet voor mijn plezier, dus ben daar graag zo kort mogelijk. Maar deze keer waren Emily en ik aan het spijbelen (ze hoefde niet naar de NSO) en zij wilde graag een saucijzenbroodje dus deden we dat. Met een chocolademelk, zelfs.

De Praxis als Apenkooipraxis_groningen_kindvriendelijk_1

We gingen zitten met onze lekkernijen en toen bleek er om het hoekje ineens een enorm klimapparaat a la Ballorig te staan. Een beetje verstopt, dus. Maar niet minder leuk. Meerdere ouders hadden dit fenomeen al eerder ontdekt zag ik, want er speelden een aantal andere kindjes terwijl hun moeders of vaders de krant lazen.

Relaxen bij Praxis

Het eet- en drinkgedeelte bij Praxis is ruim opgezet en in het midden staat fauteuils waar nu twee oudere dames de leesmap aan het doornemen waren. Het eten en drinken is er ok (verwacht geen culinaire hoogstandjes), er zijn kinderstoelen, er is goed zicht op het speelapparaat als je in de buurt gaat zitten. Alleen een verschoonplek heb ik niet gezien.

Het mooiste: het is gratis. Ok, ik vind het wel zo fatsoenlijk om een kopje koffie of thee te nemen, maar entree zoals bij de andere overdekte speelplekken in de stad: nee. En helemaal handig als je nog iets leuks of functioneels voor in huis nodig hebt.

Verrassend dus, deze hotspot. Maar zeker de moeite waard om uit te proberen wat mij betreft! Emily heeft heerlijk gespeeld met de andere kindjes die er waren en wilde graag snel weer terug :). Voor kinderen vanaf een jaar of zes wordt het denk ik wel wat klein en kneuterig, maar voor jongere kids een aanrader! En: elke dag geopend :).

praxis groningen kindvriendelijk praxis groningen kindvriendelijk 4praxis groningen kindvriendelijk 2

Back To Top