skip to Main Content

Muziek op Schoot

Muziek op Schoot zijn muzieklessen speciaal voor kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar. Elke les komen er materialen tevoorschijn waarmee we kunnen spelen en ontdekken. We zingen veel, luisteren naar (live-)muziek, dansen en doen veel spelletjes.

Een ouder aan het woord:

“Bij ‘Plons’ plonzen de badeendjes. En bij ‘Wiebeltak’ vliegen de kinderen rond als vogeltjes. Iedere cursus zijn de liedjes en materialen aangepast aan het seizoen. Inmiddels gaan we al een half jaar naar Muziek op Schoot en het verveelt nog lang niet!”

Nieuw: Muziek met kleuters!

Kleuters zijn heerlijk eigenzinnig, kunnen al veel en doen graag zélf dingen. Hier sluit de docent graag bij aan, door activiteiten aan te bieden waarbij de kinderen veel zelf mogen doen. Er wordt tijdens de lessen veel gezongen, gedanst en ontdekt. Samen maken we mooie muziek!

Een ouder aan het woord:

“Mijn meisje zingt klapt en danst nu!”

Lessen op maat

De kinderen zijn verdeeld over leeftijdsgroepen. Hierdoor sluiten de activiteiten goed aan op de ontwikkeling van de kinderen en kunnen alle kinderen actief meedoen! In de baby-, dreumes- en peutergroepen zijn de ouders de hele les aanwezig. Zo heb je een fijn momentje samen.

Met de kleuters gaan we na het welkomstliedje zónder papa’s en mama’s verder.

De docent aan het woord:

“Muziek maken is altijd mijn passie geweest. Een paar jaar geleden ontdekte ik dat hoe jonger de kinderen waren, hoe leuker ik het vond om ze muziek aan te bieden. Zo ben ik ertoe gekomen om te gaan studeren voor ‘Muziek op Schoot-docent’. Sinds een paar jaar verzorg ik met veel plezier Muziek op Schoot-cursussen in Groningen en omgeving. Het is zó bijzonder om te zien hoeveel indruk muziek kan maken op kinderen!”

Praktische informatie

Kosten: 6 lessen voor €46,- voor ouder en kind. Bij opgave van meerdere kinderen uit hetzelfde gezin, krijg je 10% korting.

Plaats: Wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3, Groningen. Deze locatie is goed bereikbaar met de auto, het OV en op de fiets!

Startdata cursussen:

  • woensdag 12 september/zaterdag 15 september
  • woensdag 7 november/zaterdag 10 november
  • woensdag 9 januari/zaterdag 12 januari
  • woensdag 27 februari/zaterdag 2 maart

Meer weten over de groepsindeling, tijden en dagen? Kijk op www.hovenoten.nl

Foto’s: Grotografie

Back To Top