skip to Main Content
Natuurlijk wonen

We wonen natuurlijk al in de mooiste stad van Nederland, maar wij van de redactie zijn soms ook best druk met ons eigen stekkie onder de zon. Laten we eerlijk zijn: een geordend huis met kids is een uitdaging. En de styling schiet er dan ook dikwijls bij in. Toch houden we ervan en zijn we benieuwd hoe jullie dit doen. En laten we een trend van nu zien: natuurlijk wonen.

Natuurlijk wonen is een woontrend die goed combineert met de botanischtrend. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en vergrijsde tonen zoals beige en taupe in combinatie met zachte pasteltinten in blauw of (mint)groen. De botanischtrend richt zich voornamelijk op het gebruik van groene kleuren en veel planten. De combinatie van deze twee brengt je helemaal terug naar de natuur, in je eigen woning. Laat je inspireren en lees hoe je deze trend toepast.

Natuurlijk wonen
HTTPS://WWW.PINTEREST.COM/PIN/284923113896942007/

Natuurlijke materialen
Het meest gebruikte materiaal binnen de natuurlijk wonen trend is hout. Plaats wat onbewerkte houten items om echt het grove natuur gevoel te krijgen. Hout is te gebruiken voor grotere items zoals meubels, maar ook voor kleinere items zoals accessoires. Denk aan een houten klok of houten kaarshouders. Een ander natuurlijk materiaal dat veel gebruikt wordt, en naadloos aansluit op het gebruik van hout, is wol. Kies bijvoorbeeld voor gehaakte kussens op de bank of een warme wollen plaid in je favoriete fauteuil of op bed.

Veel groen
HTTPS://WWW.PINTEREST.COM/PIN/292593307015876998/

Groene kleuren en veel planten
Bij natuurlijk wonen denk je al gauw aan bloemen en planten. Wat straalt nou meer de natuur uit dan écht groen? Pas daarom ook de botanisch trend toe in huis. Pas deze in milde vorm toe als aansluiting op de natuurlijk wonen trend door wat extra planten te plaatsen of wat zachtgroene en -blauwe details in huis door te voeren. Ga voluit voor botanisch en verf bijvoorbeeld een muur in een mooie groene kleur, of behang deze met een planten print.

Natuurlijk wonen
HTTPS://WWW.PINTEREST.COM/PIN/438186238718300265/

Vergrijsde kleuren en pasteltinten
De botanisch trend brengt al wat pasteltinten mee zoals zachtgroen en babyblauw, maar de basis kleuren voor natuurlijk wonen zijn toch wel de rustige vergrijsde kleuren zoals beige en taupe. Deze wissel je af met andere lichte kleuren zoals gebroken wit om een harmonisch interieur te creëren. Deze kleuren kun je toepassen op werkelijk alles in je woning; meubels, accessoires of de muren. Kies voor een lichte bank met beige kussens, of een kleed in een mooie taupe kleur. Kom tot rust door invloeden van de natuur, gewoon in je eigen woonkamer.

Je tuin betrekken bij de woontrend
Wil je je woning en tuin graag op elkaar aan laten sluiten? Dat kan! Kijk bijvoorbeeld naar het soort en de kleur hout die je schutting heeft, om soortgelijke houten items voor je woonkamer te kopen. Of plaats juist een houten schutting naar aanleiding van de houten items die in je woning staan. De prijzen van een houten hekwerk beginnen bij € 50 per meter. Om de kosten van tuinaanleg niet te hoog op te laten lopen pas je je interieur zo veel mogelijk aan op de tuin, die is immers al ‘natuurlijk’. Kies voor binnen dezelfde planten als die buiten staan, en pas buiten wat meer accessoires toe in dezelfde tinten als binnen. Woontrend versus tuintrend? You’re good to go!

Back To Top