skip to Main Content

Kattencafé Op z’n Kop: kindvriendelijk?

Jaja, daar was ‘ie: het eerste Groningse kattencafé! Kattencafé Op z’n Kop om precies te zijn. Speciaal voor mensen die wel van katten houden, maar er zelf geen hebben. Bij het kattencafé kun je gezellig wat drinken en tegelijkertijd genieten van het gezelschap van zes poezenvrienden. Leuk voor kids, dachten wij! Dus gingen we het uitproberen.

Kattencafé Op z’n Kop: de Sfeer

Klein, maar fijn. Dat omschrijft Kattencafé Op z’n Kop het best. De sfeer is gezellig en soms gezellig druk, want populair zijn de poesjes in dit café zeker. De ontvangst is vriendelijk en de inrichting een tikkie retro. Kies een tafel of een luie stoel; ze hebben het allebei. En natuurlijk een boel kloutergedoe voor de katten.

Menukaart

Van alles wat. Goede koffie, lekker theetjes en wat dingetjes om te happen. Het valt ons wel op dat het wat aan de prijs is. Maar goed, de katten moeten ook eten, natuurlijk. De meeste kinderen en ouders kunnen wel uit de voeten met deze menukaart. Broodjes, tosti’s, taartjes en ontbijt. Echte hoogtepunten hebben we nog niet kunnen vinden, maar laat vooral jouw favoriet achter in de reacties.

Kindvriendelijk?

IMG_5556Een van de dingen die wij ons afvroegen was hoe de katten zouden reageren op een iets te enthousiast kind. En dat kwam helemaal goed; de poesjes zijn wel wat gewend lijkt het en stoïcijns als ze kunnen zijn laten ze zich veel welgevallen. Gelukkig maar :).

We hebben geen ander vermaak kunnen ontdekken dan de katten zelf, dus als je denkt dat je kind zich na het katknuffelen gaat vervelen, dan kun je het beste zelf even wat meenemen.

Een kinderwagen kan naar binnen, denk wel even om de poezensluis bij de voordeur; dat kan wat tricky zijn want de ene deur mag niet open als de ander nog niet dicht is in verband met ontsnappingsgevaar. Het vriendelijke personeel wil je vast wel helpen. Binnen is er genoeg ruimte, mits het niet te druk is. Sowieso is reserveren aanbevolen.

De toiletten hebben we nog niet kunnen checken, dus verschoningsmogelijkheden kennen we niet. Jij wel? Tip ons in de reacties!

Oordeel

Gewoon doen. Kinderen vinden de katten geweldig en andersom ook. Het is weer eens wat anders, helemaal als je zelf geen katten hebt. De allerkleinsten hebben er misschien niet heel erg veel aan, maar vanaf een jaar of 1,5 of 2 verwachten wij toch wel een succesnummer.

Wat je verder nog moet weten

Het is slim om te reserveren, dan weet je zeker dat je een plekje hebt. Dat kan op de website van het kattencafé.
Kattencafé Op z’n Kop is elke dag geopend. Check voor de actuele openingstijden ook de website.

Je kunt ook met een groep naar het kattencafé. Vanaf 10 personen en op gezette tijden. Leuk voor een katfeestje :). En high-tea doen ze ook! Check de details.

Oeh en we hoorden dat er nóg een kattencafé komt! Heel nieuwsgierig!

 

Back To Top