skip to Main Content

Aan de rand van Lewenborg ligt kinderboerderij het Boegbeeld (bij ons beter bekend als de geitenboerderij). De dieren op de boerderij worden doordeweeks verzorgd door clienten van De Zijlen met een verstandelijke beperking.

Beroemde bewoners

Naast alle geiten, schapen, kippen, cavia’s en konijnen zijn er ook een aantal beroemde bewoners op het Boegbeeld. Zo is er Esdert, het Groninger Paard. Hij mag bij het Boegdbeeld op zijn gemak z’n oude dag doorbrengen. Een andere bijzondere verschijning is Eva het varken. Een enorm varken dat op commando kan gaan zitten.

Boegbeeld

Overdekt = Handig!

Deze mooie kinderboerderij is grotendeels overdekt, waardoor een bezoekje met slecht weer ook geen probleem is.  In de theeschenkerij kun je terecht voor een kopje koffie, thee of een glaasje ranja en een keur aan zelfgebakken lekkernijen. Allemaal pretig geprijsd. Ook is er een lunchkaart en worden er streekproducten verkocht, zoals honing en  Grunneger Klaai Kluut’n. Wil je de geitjes voeren, dan kun je hier biks kopen.

In de theeschenkerij is allerlei speelgoed aanwezig om mee te spelen en buiten is naast de dierenboerderij ook nog een grote speeltuin (omringd door een hek), waar de kinderen zich lekker uit kunnen leven op de glijbanen en schommels (terwijl jij een oogje in het zeil houdt vanaf het terras van de theeschenkerij 😉

Praktische info

Gratis entree

Openingstijden:

ma t/m vr 10.00 – 17.00 uur

za & zo 11.00 – 16.00 uur

Adres en contactgegevens:

Koerspad 3
9735 AK Groningen
tel: 06-12986164

boegbeeld@dierenweidesgroningen.nl

Website: http://dierenweidesgroningen.nl/boegbeeld/

BoegbeeldEva

Bron foto: http://dierenweidesgroningen.nl/boegbeeld/

Back To Top