skip to Main Content

Happy Hooggevoelige Kids – Kindercoaching voor hooggevoelige kinderen

Voelt je kind zich anders dan andere kinderen? Is je kind snel oververmoeid door alle prikkels die op een dag op hem of haar afkomen? Leidt overprikkeling bij je kind tot emotionele uitbarstingen? Dit zijn nog maar een paar kenmerken van hooggevoelige kinderen. Hooggevoeligheid wordt dan ook vaak als last ervaren. Soms kun je wel wat hulp gebruiken om de balans weer terug te vinden. Happy Hooggevoelige Kids kan je hierbij ondersteunen. Eigenaresse Sjoukje van der Veen is kindercoach, speciaal gericht op hooggevoelige kinderen.

Van last naar unieke kracht
“Je raadt het al! Ik ben hooggevoelig. En als kers op de taart ben ik moeder van een hooggevoelige dochter. Ervaringsdeskundige door vallen en weer opstaan. Want ook ik heb deze eigenschap als een last ervaren. Ik voelde me altijd anders, raar. Maar ik wist niet waarom ik mij zo voelde. Ik was hoogzwanger toen ik van deze term hoorde. Ik was in de war. Mijn zoektocht was begonnen. Ik heb deze last inmiddels om kunnen zetten naar een unieke kracht in mijn leven. Als kindercoach kan ik deze kracht inzetten om kinderen en hun ouders hetzelfde te laten ervaren”.

“Helaas is dit niet altijd zo geweest. Jarenlang heb ik bij een groot bedrijf gewerkt op de financiële administratie. Door het werken in een grote ruimte met veel mensen kwamen er heel veel prikkels op me af. Ik was snel afgeleid en voelde stemmingen van mijn collega’s goed aan. Dit putte me uit. Mijn hooggevoeligheid zat me in de weg. Het was tijd om het roer om te gooien en balans te creëren. Ik ben mijn hart gaan volgen. Mijn passie is kinderen weer laten stralen. Happy Hooggevoelige Kids was geboren!”   

Hooggevoeligheid
Twintig procent van de bevolking is hooggevoelig. Dit is ontzettend veel. Hooggevoeligheid is er altijd al geweest maar door de snelle maatschappij waarin we nu leven komt dit steeds vaker naar voren. Onze kinderen moeten zoveel; school, BSO, feestjes, sport. Er komen veel prikkels op hen af. Bij hooggevoelige kinderen komen deze prikkels veel harder binnen en het kost ze meer moeite om deze te verwerken.

Ontspanning
Ontspanning ontbreekt vaak in het rijtje van dingen die nog moeten. Dit terwijl hooggevoelige kinderen dit zo nodig hebben. Ik hoor vaak dat deze kinderen een “vol hoofd” hebben. Contact met hun lichaam zijn ze meestal kwijtgeraakt. Door deze twee onderdelen richt ik mij op lichaamsgerichte kindercoaching. Ik verwerk kinderyoga en kindermassage in mijn sessies. Om dit meer kracht bij te zetten maak ik ook gebruik van aromatherapie en EFT. Op deze manier probeer ik kinderen en hun ouders te ondersteunen bij hun uitdagingen op het gebied van hooggevoeligheid. Samen gaan we op zoek naar de kracht van hooggevoeligheid. Want een kracht is het zeker! Zodra kinderen deze kracht ontdekken zitten ze weer lekker in hun vel en gaan ze weer stralen!

Wat biedt Sjoukje?
Kindercoaching werkt snel en effectief. Soms zijn een paar losse sessies al voldoende. Bij de losse sessies is kindermassage een belangrijk onderdeel. Door massage kunnen kinderen spanningen loslaten. De prikkels van de dag worden verwerkt en je kind kan heerlijk slapen. Sjoukje kan je kind hiermee blijven begeleiden maar je kan ook zelf met kindermassage aan de slag. Stap voor stap wordt dit tijdens de sessies uitgelegd. Zo kan je ’s avonds een mooi moment met je kind creëren.

Daarnaast biedt Sjoukje het Happy Kids Pakket aan. Dit is een pakket van vijf sessie met cadeaus en bonussen. De vijf sessies worden verdeeld over tien weken zodat er veel geoefend kan worden. Je wordt in de watten gelegd!

Coming soon!!
Het online programma. Wil je thuis aan de slag met prachtige tools om je kind te ondersteunen bij zijn of haar uitdagingen op het gebied van hooggevoeligheid? Dan is dit je kans. Binnenkort kun je thuis aan de slag, natuurlijk met ondersteuning, met de krachtige oefeningen die een ontzettende impact op het leven van je kind kunnen hebben. Helemaal op je eigen tempo en wanneer jij wilt.  

Meer informatie?
Ben je nieuwsgierig naar Happy Hooggevoelige Kids en wat Sjoukje voor jouw kind kan doen? Neem dan eens een kijkje op haar website. Informatie en tips deelt ze op haar blog Get Back to Happy. Ook kun je lid worden van de besloten facebookgroep Happy Hooggevoelige Kids Club. Hier kun jij met gelijkgestemde ouders je uitdagingen, maar ook je successen delen. Het is een sprankelende groep voor ouders van hooggevoelige kinderen. Ouders die waarschijnlijk zelf ook hooggevoelig zijn  Vier vooral de mooie momenten in het leven!

Verrassing!
Heb je het gevoel: yes, dit is het! Dit is wat ik zocht voor mijn hooggevoelig kind. Wanneer je je in oktober of in november aanmeldt voor een Happy Kids Sessie of voor het Happy Kids Pakket dan ontvang je als trouwe volger van Moeders in Groningen 20% korting! Wat moet je daarvoor doen? Vermeld bij je inschrijving dat je gebruik wilt maken van deze actie of mail Sjoukje op info@happyhooggevoeligekids.nl.

kindercoaching-hhk-2

 

Back To Top