skip to Main Content
Kinderfeestjes In Groningen

Kinderfeestjes in Groningen

Waar kun je goed terecht voor kinderfeestjes in Groningen? MoedersinGroningen.nl vroeg het de ouders in Groningen en kreeg heel veel tips. Van binnen tot buiten, van duur tot goedkoop. Laat je inspireren door de ervaringen van anderen. En tips nog steeds welkom. Ook bijvoorbeeld leuke ideeen voor kinderfeestjes thuis! Houd deze pagina in de gaten, want er volgen nog veel meer tips! Er zijn namelijk meer dan genoeg mogelijkheden voor kinderfeestjes in Groningen.


 

kinderfeestjes in groningenCreatief feestje bij je thuis: Atelier Paletje

Ideaal! Nienke van Atelier Paletje komt bij je thuis om een geweldig kinderfeestje te regelen. Je hoeft eigenlijk helemaal niets te doen; Nienke neemt alles mee. Je kunt kiezen uit een themakist waarmee de kids zich kunnen verkleden en spelletjes doen binnen een thema, maar Nienke komt ook graag creatieve activiteiten doen zoals schilderen. Ook kan je er voor kiezen een kist op te halen; dan heb je eigenlijk alles voor het feestje in een keer geregeld! Kost dat? Een kist heb je al voor nog geen tientje per kind.

We schreven een artikel over Nienke en de moeder van Isabel stuurde een review in van het creatieve kinderfeestje dat zij won!
Lees alle mogelijkheden en prijzen op de website van Atelier Paletje.


 

Chocolaterie De Droom

cake-bolo-de-chocolate-1560340-640x480Bij deze chocolaterie kun je zelf allerlei lekkers maken van chocolade. Er is een chocoladefontein en alles wat er wordt gemaakt, mag mee naar huis! De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en kost EUR 12,95 per persoon. De workshops zijn geschikt voor kids vanaf 7 jaar en er kunnen minimaal 7 en maximaal 10 kids meedoen.

Daphne tipte Chocolaterie De Droom: “Ik ging eens met 10 kindertjes van 7 jaar met de bus (dat was een feest op zich) naar Niekerk. Daar is een kleine chocolaterie (www.chocoladedroom.nl) waar ze de kinderen hele lekkere dingen lieten maken. De ouders brachten en haalden de kinderen bij het centraal station.”
Meer informatie op de website van de chocolaterie (beetje naar beneden scrollen).


Zeilen bij Zeilschool Reitdiep


_1335300_orig
Susanne tipt om te gaan zeilen bij zeilschool Reitdiep. Een beetje gunstig weer is dan wel gewenst, maar het is ontzettend leuk en leerzaam! Naast het zeilen kun je ook surfen/suppen, een speurtocht doen, vissen en zelfs de zelf gevangen vissen klaarmaken. Voor de echte waterratten en avonturiers dus!

Er is keuze uit twee verschillende pakketten: basis en luxe. Bij de luxe versie kun je ook avondeten op de boot. Prijzen vanaf EUR 10,- per kind (met een minimum van EUR 100,- per feestje).

Meer informatie op de website van Zeilschool Reitdiephaven.


 

DoeZoo Leens

schildpad-aaien-2DoeZoo in Leens werd erg vaak genoemd als leuke tip. Zelfs met een hele uitgebreide review. Leuke tip (en niet alleen voor kinderfeestjes, ook om gewoon een keer te bezoeken).

Paula schrijft: “De DoeZoo in Leens was afgelopen zaterdag echt heel leuk. De kids, allemaal rond de zes, zeven jaar waren ademloos aan het luisteren naar de meneer van de rondleiding. Zelfs de volwassenen aanwezig vonden het een leuk uitje 🙂 De jarige mocht net wat meer dus die kreeg de dieren iets langer in handen en stond echt in het middelpunt. Alle kids kregen een vogelspin in de handen en een slang om de nek( ieuwww) . Wij hadden het „Mierenhoop” arrangement, inclusief patatjes en een verassing. Op het einde krijgt de jarige zelfs een extra cadeautje. Van het knutselen vond ik de kaars maken wel het leukste en origineelste. Het schilderen: dat was een gipsen figuurtje schilderen, ik denk dat dat leuk is voor de jongere kinderen. Het schilderen is ook goed verzorgd: er liggen T-shirts ter bescherming van de kinderkleding. Tevens is er de mogelijkheid tot spelen en even rondlopen om de dieren in de kinderboerderij te bekijken en de kinderen konden zich laten schminken.
Kortom: een compleet feestje in 2,5 uur tijd ( wat trouwens lang genoeg is ;-)).”

Meer informatie over kinderfeestjes in DoeZoo vind je op hun website. Ze hebben verschillende arrangementen vanaf EUR 6,50 per persoon.


 

Het Gasfornuis (Ebbingekwartier, Groningen)
image(4)

Op het Ebbingekwartier staat een klein rood gebouwtje (of eigenlijk een soort keet) aan het fietspad. Hier kun je overdag wat drinken of werken. Buiten staan zitzakken bij mooi weer en er is een groot grasveld waar kids -ook zonder feestje- het heel erg naar hun zin hebben. Ze organiseren er ook kinderfeestjes. Rebecca probeerde het uit:

“Het kinderfeestje bij het gasfornuis was heel erg leuk. Ontvangst om 14.00 met cakejes versieren en cadeautjes verstoppen, toen lekker buitenspelen onder leiding van lieve begeleidster (de ouders mochten koffie doen op terras). Toen snijden en kneden voor de pizza’s en smoothies maken. Tenslotte lekker eten en naar huis. Iedereen was blij. Ik vind het zeker een aanrader!”

Meer informatie over kinderfeestjes in de kookstudio van Het Gasfornuis vind je op hun website.
budgetBlote voetenpad Opende

(Helaas gesloten in 2015, misschien volgend jaar?)
Weer een tip die het sowieso goed doet voor een dagje weg, maar dus ook prima voor een kinderfeestje: Het Blote Voetenpad in Opende. Het pad is altijd open en gratis, dus daar kun je altijd heen. Je kunt het combineren met wat lekkers in de nabijgelegen theetuin. Reserveren is niet nodig. Daar kun je eventueel ook een outdoorarrangement reserveren voor EUR 15,- per kind.

Laat de kids wel wat extra kleding meenemen, dan kunnen ze echt lekker vies worden en alles ontdekken. Je zou zelf een speurtocht kunnen maken of een spannend verhaal verzinnen, maar eigenlijk is de wandeling al leuk genoeg.

Meer informatie over de theetuin en het pad vind je op de website van Theethuin Schots en Scheef.


 

Indoor strand met thema kinderfeestjes

sfoto-kinderfeest-limbo-2Je moet even weten dat het er zit en wat ze er doen, maar dan heb je ook wat: Indoorstrand Binnenpret aan de Ulgersmaweg. De oude Gamma aldaar is omgetoverd tot een mooi overdekt strand. Ze bieden er verschillende themafeestjes aan voor jongens & meisjes. Een piratenfeest, een voetbalfeest en nog meer moois. Alles wordt voor je geregeld, je hoeft alleen maar binnen te lopen met de kids.

Meer informatie over de verschillende soorten feestjes vind je op de website van Indoorstrand Binnenpret.

 


Scherm kinderfeestje

11411648_833447200079423_3994711899155148754_oTijdens je feestje schermen met je vriendjes en vriendinnetjes? Dat kan!
Je leert schermen door middel van oefeningen en spellen, je leert techniek en tactiek.
Ook ga je een wedstrijdje schermen met een echt “zwaard”.

– Verzorg door een gecertificeerd trainer
– 60-120 minuten (afhankelijk van de leeftijd)
Vanaf 6 jaar
– Plezier staat voorop
– Inclusief schermcertificaat SchermCentrumNoord.

Meer informatie kun je vinden op de website van SchermCentrum Noord.

 


 

Meer tips voor kinderfeestjes?

Houd deze pagina in de gaten, want er volgen nog veel meer tips. Niets missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief in het paarse vakje hiernaast. Zelf nog een leuke tip? Vul het formulier hieronder in en dan voegen we de tip toe!

N.B. Wil je graag je kinderfeestje promoten? Leuk! Dan kun je adverteren. Meer daarover vind je hier. De tips zijn van ouders, voor ouders.

Back To Top