skip to Main Content
kinderyoga groningen

Kinderyoga. Ik beken eerlijk dat ik geen idee had wat ik me daar bij voor moest stellen. Zelf heb ik een hele korte carriere als power yoga beoefenaar achter de rug, maar kon me niet indenken dat dit nou echt leuk zou zijn met een kind. Ik vergiste me. Saskia a.k.a. De KinderYogaJuf nodigde me uit om met Emily een keer een proefles te komen doen. En dat deden we. Sindsdien vraagt Emily me iedere week of we weer naar yoga gaan.

 

Prinsessenthee en gorillareserve

Saskia vroeg ons iets eerder te komen zodat Emily even rustig kon wennen aan de ruimte en zich wat kon voorbereiden op ‘dat wat ging komen’. Dat was een gouden greep, want Emily voelde zich na haar eeuwige vijf minuten verlegen helemaal thuis in de yogastudio aan de Oosterhamriklaan. Samen met Saskia mocht ze kiezen welke thee er na de les gedronken zou worden. Monsterthee of Prinsessenthee. Het werd de laatste.

Na een kwartiertje kwamen de andere moeders en kindjes. Iedereen nam plaats op een matje en de meegebrachte knuffels werden in het midden van de kring gelegd. Er was een warm welkomstritueeltje voordat de les echt begon. Nu ben ik met Emily wel eens vaker naar dergelijke collectieve activiteiten geweest en dit was niet altijd een succes. Elkaars hand vastpakken en in een kring lopen resulteerde meestal in “til mij, til mij”. Vandaag niet. Dapper pakte ze de hand van de medemoeder en zong en danste ze de kring rond met de andere kindjes. Deze les waren we in het oerwoud. Verschillende yoga-houdingen werden uitgebeeld aan de hand van dieren. Er werd gebruld als tijgers, we speelden boom en slang. Pas bij de gorilla kwam Emily’s reserve weer boven. Het slaan op de borst in combinatie met gorillagebrul ging haar net een stapje te ver. Dus die sloegen we glimlachend en knipogend over.

Hansje & ultieme ontspanning

kinderyoga groningenNa de dieren en andere oerwoudkarakters kwam Hansje aan bod. Je weet wel: dat versje van Hansje Pansje Kevertje. De kindjes mochten op hun buik gaan liggen en de moeders kriebelden de ruggetjes als zijnde Hansje het ruggetje op en neer liep en naar beneden viel. Emily vond het heerlijk. Normaal zit ze gedurende een dag zo’n 3 minuten stil en zelden bij mij op schoot, dus ik had er niet heel veel van verwacht, maar ze wilde nog een keer en nog een keer. Tot op de dag van vandaag vraagt ze om “Hansje doen op mijn rug, mama”. Nadat de kindjes bekeverd waren, was het de beurt aan de moeders. Fanatiek gingen haar vingertjes over mijn rug en naar beneden en weer omhoog. Helaas was dat wel een eenmalige actie :).

Helemaal aan het eind van de les was het tijd voor een dekentje en een kussentje. Iedereen mocht gaan liggen met de ogen dicht en even lekker ontspannen. Alweer dacht ik niet dat mijn beweegdochter hier gehoor aan zou geven, maar daar lag ze. Er was een muziekje, Saskia zong en ik kriebelde Emily over haar rug. Ik spiekte door mijn wimpers en zij deed hetzelfde. Ik kon me niet herinneren wanneer ik me voor het laatst zo relaxt had gevoeld. Misschien ontsnapte er stiekem ook wel een klein traantje toen Emily haar handje op die van mij legde en fluisterde “gezellig he, mam?”

Aanrader

De les duurde ongeveer een half uur en was leuk en ontspannend. Na de les was het tijd voor de Prinsessenthee en rozijntjes aan de grote tafel. Zowel Emily en ik waren helemaal tot rust gekomen. Een goed begin van het weekend, dus. De volgende week zijn we weer aangehaakt en binnenkort zullen we ons wat vaker vertonen. Zeker een aanrader dus als je graag samen met je kind iets wil doen. Probeer het in ieder geval eens, zou ik zeggen.

Kinderyoga Groningen? Over De Kinderyogajuf

Saskia Valk is De KinderYogaJuf en geeft haar lessen op verschilende locaties. Emily en ik deden mee met ouder-kindyoga in Studio Happy Yoga aan de Oosterhamriklaan. Er zijn ook yogacursussen voor oudere kinderen & tieners en er zijn meerdere docenten verbonden aan De KinderYogaJuf.

Er zijn veel verschillende lessen en workshops, deze vind je op de website van De KinderYogaJuf. Je kunt losse lessen volgen, of een hele serie. Tarieven vind je ook op de website.

Back To Top