skip to Main Content

Kraambank Groningen

Alle baby’s een goede start

Isis Kraamzorg heeft een eigen Kraambank. Als je een babyuitzet niet zelf kunt betalen, kun je, als aanstaande ouders, een beroep doen op de Kraambank. Tweedehands babykleding en -artikelen worden ingezameld en deze worden via de Kraambank doorgegeven aan gezinnen die het nodig hebben. De Kraambank had al een vestiging in Heerenveen en sinds oktober 2016 ook eentje in Groningen.

Steuntje in de rug

De Kraambank is ontstaan uit de gedachte dat er in toenemende mate aanstaande moeders en gezinnen zijn die financieel wel een steun(tje) in de rug kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er veel gezinnen die deze moeders een warm hart toedragen en willen doneren aan de Kraambank van Isis Kraamzorg. Dankzij deze gulle gevers kan de Kraambank bestaan.

Gratis baby-uitzet

De Kraambanken in Groningen en Heerenveen hebben inmiddels een prachtige collectie opgebouwd. Van zwangerschapskleding voor de mama’s tot kleding voor de baby’s, zoals rompers, broekjes, jasjes en truitjes (tot en met maat 68). Ook kinderwagens, Maxi-Cosi’s, boxkleden, badjes, luiers, lakentjes en kraampakketten zijn gratis verkrijgbaar. De Kraambank heeft het en geeft het!

Kun jij wel zo’n steuntje gebruiken?

Misschien kom jij hier ook wel voor in aanmerking. Praat erover met je verloskundige, gynaecoloog of intaker. Zij weten precies wat je nodig hebt om je baby een goede start te kunnen geven. Als de Kraambank hierbij kan helpen, neemt de verloskundige voor jou contact met hen op. De Kraambank is dus niet open voor iedereen, maar alleen voor aanstaande moeders die door de verloskundige zijn aangemeld. Na deze aanmelding neemt iemand van de Kraambank contact met je op om een afspraak te maken voor een bezoek.

Heb jij babyspulletjes over?

Bij de Kraambank zijn ze heel blij met de babyspulletjes die jij over hebt en die nog in goede staat zijn. Je helpt daar een medemoeder enorm mee. Je kunt de spullen tijdens kantooruren, na een telefonische afspraak, brengen bij de Kraambank in Groningen, Queridolaan 5, of bij de Kraambank in Heerenveen, K.R. Poststraat 131. De Kraambank is telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0513-727042.

Meer informatie over de Kraambank vind je op de site van Isis Kraamzorg en op facebook.

kraambank2

 

Back To Top