skip to Main Content

Kinderactiviteiten in de krokusvakantie

Van 16 t/m 24 februari is het weer krokusvakantie in Groningen. De leukste tips voor kinderactiviteiten en uitstapjes in en om Groningen vind je natuurlijk bij ons :). Heb je zelf nog leuke tips? Laat het ons weten!

Buitenactiviteiten | krokusvakantie Groningen

 • Wij zijn al een hele tijd enorm fan van de activiteiten die het Groninger Landschap organiseert. Check ze hier! Genoeg te doen, ook voor de kinderen in Groningen. Bijvoorbeeld uilenballen pluizen of vogelvoer maken. Meestal gratis en heel leuk!

 

 • Boswandeling: niks lekkerder dan met mooi winterweer een boswandeling maken in de mooie Groningse of Drentse bossen (bijvoorbeeld Appelbergen, het Overbos, het Noordlaarderbos of het Nanningabos). Ook het Slochterbos, achter de Fraeylemaborg is zeker een aanrader.

Binnenactiviteiten | krokusvakantie Groningen

 • Bij Groninger Forum draaien deze vakantie drie hele toffe films. ‘Maya: De Honingspelen’ gaat over Maya de bij, die tijdens de jaarlijkse Honingspelen de eer van haar bijenkorf moet verdedigen. ‘Ernest & Celestine winterpret’ is een film over de grote beer Ernest en zijn kleine huisgenootje (muis) Celestine. Beide films zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Daarnaast wordt ook ‘Hoe tem je een draak 3’ vertoond voor kinderen vanaf 6 jaar. 

 •  VRIJDAG organiseert op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 februari een Vrije Inloop met als thema ‘Sprookjes’. Iedereen tussen de 4 en 12 jaar mag meedoen! Kom ook, en maak spelenderwijs kennis met theater en beeldende kunst. Opgeven is niet nodig.

  Tijdens de voorjaarsvakantie is de Vrije Inloop op dinsdag-, woensdag- én donderdagmiddag. Iedereen mag elke dag meedoen, maar dat hoeft niet. De Vrije Inloop begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aan het einde van elke middag worden de ouders uitgenodigd om te kijken naar wat er gemaakt is. De Vrije Inloop vindt plaats op de locatie Walstraat 34 in Groningen (nabij het UMCG).

  Er wordt gewerkt met een strippenkaart. Per dag gebruik je een strip. Eén strip kost €8, vijf strippen €40 en tien strippen €75.

  Kinderen met een Stadjerspas kunnen tijdens de voorjaarsvakantie gratis meedoen. Houders van de pas krijgen in totaal drie gratis strippen. Deze kunnen tijdens de vakantie worden ingezet, maar ook worden bewaard voor een volgende keer.

 

 • Stripmuseum: hier staat de Nederlandse strip centraal. Jong en oud kunnen op een interactieve manier zien hoe strips gemaakt worden en werden. En aangezien het stripmuseum aan de Westerhaven op 2 maart sluit, is dit de uitgelezen kans om er in de vakantie nog eens heen te gaan!

 

 

 • Groninger museum: In de ontdekkingsruimte kunnen kinderen met allerlei leuke doe-activiteiten aan de slag. En daar móeten ze de kunst zelfs aanraken!

 

 

 • Volg een workshop bij De Jonge Onderzoekers. Hier kun je al je technische en creatieve energie zeker kwijt!

Knutselen, bakken of klussen in de krokusvakantie?

Geen zin om het huis uit te gaan? Ga dan gezellig knutselen of bakken! Voor inspiratie neem een kijkje op onze Pinterest borden:

Onze agenda: vol kinderactiviteiten in de krokusvakantie

Wil je een compleet overzicht per dag, check dan onze agenda met nog meer diverse kinderactiviteiten.

Heb jij nog een tip? Laat een reactie achter of mail ons! Fijne krokusvakantie!

Back To Top