skip to Main Content

Kinderactiviteiten in de krokusvakantie

Van 24 februari t/m 4 maart is het weer krokusvakantie in Groningen. De leukste tips voor kinderactiviteiten en uitstapjes in en om Groningen vind je natuurlijk bij ons :). Heb je zelf nog leuke tips? Laat het ons weten!

 

Buitenactiviteiten | krokusvakantie Groningen

  • Wij zijn al een hele tijd enorm fan van de activiteiten die het Groninger Landschap organiseert. Check ze hier! Genoeg te doen, ook voor de kinderen in Groningen. Bijvoorbeeld uilenballen pluizen of vogelvoer maken. Meestal gratis en heel leuk!
  • Neem eens een kijkje in Vesting Bourtange en beleef zelf hoe men eeuwen geleden leefde. Toegang tot de vesting is gratis, voor de verschillende musea koop je al een gezinskaart voor €22,-.
  • Boswandeling: niks lekkerder dan met mooi winterweer een boswandeling maken in de mooie Groningse of Drentse bossen (bijvoorbeeld Appelbergen, het Overbos, het Noordlaarderbos of het Nanningabos). Ook het Slochterbos, achter de Fraeylemaborg is zeker een aanrader.

Binnenactiviteiten | krokusvakantie Groningen

  • Groninger Forum organiseert in samenwerking met Het Houten Huis weer leuke activiteiten deze voorjaarsvakantie. En dit jaar gaat Het Houten Huis… deurtje bellen! Er is opnieuw een leuk programma samengesteld met het thema buren. Zo bedenk, maak en speel je een eigen computergame in het Gamelab. Hou je meer van films, dan maak je gewoon zelf een animatiefilm in de Stopmotion Studio. Of leer binnen een uur een instrument te bespelen voor het buurtconcert! Gek op spelletjes? Klim dan in een levensgroot bordspel en verdedig je eigen buurt, samen met je buurtgenoten. En ook dit jaar is er weer een tweedaagse theatermaakworkshop met een heuse voorstelling als grande finale!
  • Krokus Kriebels  Na Toffe Kastanjes in de herfstvakantie en Wintervuur in de kerstvakantie, is het weer tijd voor Krokus Kriebels in de voorjaarsvakantie! Er zijn diverse voorstellingen in de Stadsschouwburg, De Oosterpoort en het Grand Theatre voor de hele familie! En natuurlijk worden er ook allemaal leuke activiteiten rondom de voorstellingen georganiseerd. In onze agenda vind je alle voorstellingen van Krokus Kriebels.
  • Stripmuseum: hier staat de Nederlandse strip centraal. Jong en oud kunnen op een interactieve manier zien hoe strips gemaakt worden en werden.
  • GRID Grafisch Museum: het museum in hartje Groningen waar grafisch erfgoed tot leven komt. Bezoek de actuele tentoonstelling terwijl je kinderen meedoen aan de aanschuifactiviteiten.
  • Groninger museum: In de ontdekkingsruimte kunnen kinderen met allerlei leuke doe- activiteiten aan de slag. En daar móeten ze de kunst zelfs aanraken!
  • Pannekoekschip: kom lekker pannenkoeken eten op ’t Pannekoekschip Groningen. Ook leuk in combinatie met een bezoekje aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum!
  • Volg een workshop bij De Jonge Onderzoekers. Hier kun je al je technische en creatieve energie zeker kwijt!

Knutselen, bakken of klussen in de krokusvakantie?

Geen zin om het huis uit te gaan? Ga dan gezellig knutselen of bakken! Voor inspiratie neem een kijkje op onze Pinterest borden:

Onze agenda: vol kinderactiviteiten in de krokusvakantie

Wil je een compleet overzicht per dag, check dan onze agenda met nog meer diverse kinderactiviteiten.

Heb jij nog een tip? Laat een reactie achter of mail ons! Fijne krokusvakantie!

Back To Top