skip to Main Content

Net als Moederdag van 2020, zal ook Vaderdag er eentje zijn die niet snel vergeten wordt. Want ook al gaan de (meeste) kinderen gewoon weer naar school, ze zullen niet allemaal bezig zijn met het maken van een blitse koffiecuphouder of sleutelrekje. Dus wanneer jij nog op zoek bent naar een origineel, maar wel lokaal cadeau voor de allerliefste (bonus-, stief-, pleeg-)papa, voor je opa of gewoon de allerleukste man in jouw leven, dan hebben wij hier de fijnste tips voor Vaderdag in Groningen!

Een unieke boxershort (met een verhaal!)

Inmiddels kent bijna iedereen het mooie verhaal van Vanhulley wel: in hun naaiatelier worden van overhemden en ander afgeschreven textiel allerlei soorten (boxer)shorts gemaakt. Dit wordt gedaan door vrouwen die daarmee werkervaring opdoen en tegelijkertijd een opleiding volgen. Zo geef je dus niet alleen dat oude kledingstuk een kans, maar ook die vrouw die graag een nieuw leven wil opbouwen. Win-win-win, want jij krijgt er een geweldige short voor terug!

Ze hebben verschillende opties, maar deze cadeaubon is natuurlijk altijd goed. Meer lezen over dit geweldige atelier? Kijk dan eens op de site en volg ze ook zeker op Facebook!

Speciaal pakket voor Vaderdag

Net als tijdens Moederdag, heeft Restaurant De Twee Provinciën ook nu een hele fijne actie voor Vaderdag in Groningen op poten gezet. Je kunt een Vaderdagpakket bestellen met o.a. een bierproeverij (eventueel alcoholvrij) en droge worst. Voor de hele inhoud en om meteen te bestellen, kijk je even op de site!

Je kunt ervoor kiezen het pakket af te halen of om het -binnen een straal van 20 km rond het restaurant- te laten bezorgen. Verzeker jezelf en die lieve vader van zo’n tof pakket en bestel dus snel!

Putdeksel aan de muur

Sander Heering is de bedenker en maker van de zogenaamde putdekselklok. En dat is precies wat je zou denken: een klok in de vorm van een putdeksel. Maar dan wel een replica van de bestaande Groningse putdeksels, dus met de Martinitoren erop.

Iedere putdeksel wordt met de hand gegoten en beschilderd, dus je hebt een absoluut uniek cadeau. Voor de vader die gek is op onze prachtige stad. Oh ja, er zijn ook andere steden te krijgen en wij zagen ook Winschoten ertussen staan. Just so you know! Je bestelt ze hier!

Wijnproeverij voor Vaderdag

Voor de vader die wel van een glas wijn houdt, heeft De Roemer een heerlijke proefdoos met 6 verschillende wijnen. Wat dacht je van de steeds populairder wordende Godello of een witte Bordeaux? Deze en 4 andere wijnen vind je in de proefdoos van juni, die je heel gemakkelijk bestelt via hun webwinkel. Perfect voor een sfeervolle Vaderdag in Groningen!

Liever een biertje?

Wil jij die toffe vader liever verrassen met een lekker biertje, dan heeft Brouwerij Martinus een fijn assortiment om uit te kiezen. In hun webwinkel staan geschenkverpakkingen en sets met verschillende bieren waar je elke bierdrinkende vader zeker een plezier mee doet.

Leuk om te weten: Brouwerij Martinus zit aan de Kostersgang en is hier gestart door Albert-Jan, Henriëtte en hun zoon Martijn. Hiervoor runden ze ruim 20 jaar een drukkerij. Compleet andere koek dus!

Da’s andere koffie

City Cups is bedacht en ontworpen door Jozephine Duker en Willem Van Landeghem. Deze porseleinen koffiekopjes representeren elk een gebouw uit onze mooie stad Groningen: de Martinitoren, de Korenbeurs en het Groninger Museum. Een prachtig cadeau om te geven aan de liefste vader uit Groningen, als wij mogen kiezen althans!

Alle City Cups worden met de hand gemaakt en verpakt in een prachtig, bedrukt doosje. Je kunt ze hier bestellen. Ook voor een andere gelegenheid dan Vaderdag uiteraard ;).

TukTuk Vaderdagactie

Net als met Moederdag, kun je ook je vader verrassen met een heerlijk ontbijtje, een brunch of een borrelpakket van Stadslab Groningen. Dat wordt dan bezorgd met de TukTuk bezorgservice en jullie worden met het hele gezin op de foto gezet dankzij de mobiele PhotoBooth van SBS Fotomarketing. Alle informatie vind je hier!

Back To Top