skip to Main Content

Ik heb drie zoons, waarvan eentje een alleseter is, de tweede een kat-uit-de-boom-kijker en de derde een lust-ik-nieter. Dat kan best wel eens lastig zijn als je voor het hele gezin een maaltijd wil maken waarvan iedereen kan genieten. Dus toen ik las dat Francesca van Berk (waar ik al een tijdje groot fan van ben) dit kookboek uitbracht, was ik meteen enthousiast. En dan had ik ook nog eens het geluk dat ik er een recensie over mocht schrijven! Ik kwam erachter dat het naast een kookboek ook nog eens een hele fijne handleiding is die je zeker in je kast moet hebben staan.

Culinaire opvoeding

Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten maak je dit tot een onderdeel van de opvoeding“, aldus Francesca. En daar ben ik het persoonlijk roerend mee eens! Zelf ben ik ook opgevoed met het principe dat ik alles in ieder geval moest proberen. En datzelfde principe hanteer ik ook bij mijn eigen zoons. Zoals Francesca het noemt: Culinaire opvoeding.

De allereerste hapjes

In de meeste kindvriendelijke kookboeken staan voornamelijk recepten voor het hele gezin. En de allerkleinsten worden dan helaas vergeten. In dit kookboek vind je niet alleen informatie over de behoefte van je kleine, tips voor eten buiten de deur en vele recepten voor gevarieerde babyhapjes. Ook kun je per leeftijd (in maanden) zien wat het ideale dagmenu voor je kindje is. Dat is een fijne leidraad!

2016-05-10 17.44.57Kidsproof recepten

De meeste kinderen gaan vanaf dat ze 1 jaar zijn echt met de pot mee eten. En dat kan soms best wel heel lastig zijn, want veel kinderen roepen bij voorbaat al dat ze iets niet lusten. Ook om die fase heelhuids door te komen, geeft Francesca heel veel tips.
En uiteraard heeft ze de heerlijkste recepten handig per categorie ingedeeld. Van ontbijt tot avondeten en van tussendoortjes naar gezonde drankjes. Zo krijg je je kind een stuk makkelijker met een volle buik in bed!

Praktische informatie

Naast de talloze tips en recepten deelt Francesca veel fijne, praktische informatie. Wat is handig om in je voorraadkast te hebben? Wat is het nut van een eetplanner? Hoe betrek je je kind bij de dagelijkse maaltijd? Echt heerlijk om te lezen hoe simpel de trucjes eigenlijk zijn om die culinaire opvoeding bijna letterlijk met de paplepel in te gieten. Ik ben fan!

Winactie!

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit geweldige kookboek? Wij mogen 2 exemplaren van Mag ik nog een hapje? weggeven! Zo ding je mee:

  • Stuur een mail naar redactie@moedersingroningen.nl en vertel ons welk gerecht bij jouw kind(eren) altijd een succes is. Het hoeft geen volledig recept te zijn!
    Zet in de onderwerpregel van de mail: “Mag ik nog een hapje”.
  • Like onze pagina op facebook.

Je kunt meedoen t/m 21 juni 2016. Op woensdag 22 juni maken wij de winnaars bekend via facebook.

Back To Top