skip to Main Content
Meivakantie | Tips Voor Uitjes

De meivakantie in het noorden is dit jaar nogal verdeeld. De ene school houdt alleen de verplichte week aan, van 27 april t/m 5 mei. Andere scholen hebben al vrij vanaf Goede Vrijdag (19 april) en zijn dus maar liefst 2 weken dicht. Wij hebben voor jullie een overzicht gemaakt van zoveel mogelijk leuke activiteiten voor beide weken.

Zelf ook een leuk uitje gespot? Laat het ons weten in een reactie!

Uitjes 19 t/m 26 april

Het leukste festival voor kinderen van 2 tot 9 komt weer naar Groningen: Het Taartrovers Film Festival van 19 t/m 22 april! Kijk in onze agenda voor alle info!

Bij Belevingsboerderij De Zes Grazen in Sint Annen kun je zaterdag 20 april terecht voor de Lammetjesaaidag en voorjaarsmarkt. Entree is gratis, parkeren kost €2,-. Alle informatie vind je hier!

Natuurmonumenten organiseert het altijd succesvolle Lammetjesfeest op zondag 21 en maandag 22 april. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kun je bij de Onlanderij in Eelderwolde genieten van lammetjes, wilde bloemen, paaseieren, een strobak en heerlijke versnaperingen. Entree voor leden van Natuurmonumenten is gratis, niet-leden betalen €1,-. Meer informatie vind je hier!

Het NME in Hoogezand organiseert op zondag 21 april een Paasfeest. Voor €1 euro per kind (volwassenen gratis) kun je deze middag eieren beschilderen, geschminkt worden, diverse spelletjes spelen en een broodje bakken bij het paasvuur. Het Paasfeest duurt van 13.00 uur – 16.00 uur en de spelletjes zijn geschikt voor kinderen van 4-12 jaar.

Wist jij dat bijen, mieren en vlinders ook eieren leggen? Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een paaswandeling door de bossen van de Hondsrug en hij zal je hier alles over vertellen! Deze wandeling is op zondag 21 april van 13.30 uur tot 15.00 uur. Lees hier meer!

In Onstwedde mag je eerste Paasdag op zoek gaan naar paaseieren. Je betaalt hiervoor €2,50 per kind. Bij het bezoekerscentrum Reitdiep wordt een paaseierenzoektocht georganiseerd door Natuurmonumenten. Deze is helemaal gratis!

Kom paaseieren zoeken bij de Hunzeheerd op maandag 22 april! Van 10.00 uur tot 17.00 uur kun je komen zoeken in de weilanden. Daarnaast zijn er spelletjes om te spelen op de boerderij zelf en er staat een kraam met producten van de Hunzeheerd. De kosten bedragen €3,- per kind, inclusief ranja en wat lekkers.

Nog niet genoeg eieren gevonden? Op landgoed Verhildersum in Leens liggen er vast nog wel wat! Alle kinderen t/m 12 jaar mogen gratis komen zoeken tussen 11.00 uur en 12.00 uur.

Wat te doen op Koningsdag?

Uiteraard is in het centrum van Groningen van alles te doen voor jong en oud. Naast een kinderdisco en de vrijmarkt komt ook de Liedjesbende optreden. Het hele programma vind je hier!

Net zoals de afgelopen jaren wordt ook dit jaar weer de Ossenmarkt omgetoverd tot FamiliePlein. Het FamiliePlein zal worden afgezet zodat kinderen veilig kunnen spelen en ouders onbezorgd kunnen genieten. Er zijn verschillende kinderactiviteiten zoals knutselen, midgetgolf, zeilles op het droge, klussen met hout en nog veel meer! Alle info vind je hier!

Wil je weten wat er in de verschillende wijken van Groningen wordt georganiseerd, kijk dan zeker even hier!

Uitjes 27 april t/m 5 mei

In de meivakantie kun je bij Groninger Forum elke dag terecht voor een spannende, grappige of lieve film. En van maandag t/m vrijdag kun je na die film ook nog knutselen. Meer weten? Alle info vind je hier!

Kom zondag 28 april uilenballen pluizen bij het Boomkroonpad! Voor kinderen van 4 tot 12 jaar betaal je slechts €1,-. Alle info, ook over aanmelding, vind je hier!

Alles leren over roodborstjes kan op 30 april en 2 mei tijdens de Buitendagen bij het Boomkroonpad. Je volgt een speurtocht en mag aan het einde zelf een vogelhuisje timmeren. Informatie over de kosten en aanmelding staan hier.

Wil jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes op zoek naar waterdiertjes en kriebelbeestjes? Dat kan op 1 mei bij Bezoekerscentrum Reitdiep. Helemaal gratis en aanmelden is ook niet nodig. Info over deze activiteit vind je hier!

De laatste dag van deze vakantie is Bevrijdingsdag. En naast het jaarlijkse Bevrijdingsfestival, dat op zich al heel tof is om te bezoeken met kinderen, heeft VRIJDAG een speciale Kinderwerkplaats op dit festival. Daar lees je hier alles over!

Back To Top