skip to Main Content

Meneer De Wind | Recensie

“Ha! Je neusje krult een beetje. Dag, lief mensenkind. Ken je me dan niet? Ik ben Meneer De Wind.’

 

Crowdfunding

Misschien kunnen jullie je nog herinneren dat wij enige tijd geleden vroegen om jullie hulp. Ciska Beens wilde via crowdfunding haar eerste kinderboek in de winkel krijgen. Een boek dat zij helemaal zelf geschreven én geïllustreerd heeft. En dat lukte! Sinds begin september is ‘Meneer De Wind’ verkrijgbaar in vele winkels, online en offline. De hoogste tijd dus voor ons om jullie er ook kennis mee te laten maken!

Waar gaat het over?

Meneer De Wind is een prentenboek over een klein meisje dat op allerlei verschillende manieren leert wie de wind nou eigenlijk is, wat hij doet en wat hij allemaal kan. Dat je hem niet kan zien, betekent dus ook zeker niet dat hij er niet is. De teksten zijn humoristisch en rijmend geschreven, wat dit tot een echt leuk voorleesboek maakt. Mijn jongens moeten er nog steeds erg om lachen en de oudste twee lezen het boek zelf graag voor aan de jongste.

Sprekende illustraties

Doordat Ciska niet alleen de teksten, maar ook de illustraties voor haar rekening heeft genomen, sluiten die naadloos op elkaar aan. Je voelt bijna de wind uit haar tekeningen komen, door je haren wapperen. Leuk!

Mijn mening

Zoals hierboven al gezegd, wordt dit boek hier in huis nog regelmatig voorgelezen door mijn zoons en mij zelf. Het is erg leuk om spelenderwijs aan je kinderen te laten zien op hoeveel manieren de wind kan voorkomen en dat is Ciska met dit boek heel erg goed gelukt!

Meer informatie

Wil je meer informatie over Meneer De Wind of over Ciska, dan kun je terecht op de site van Uitgeverij Palmslag. Hier kun je het boek ook meteen bestellen. Liever in een winkel kopen? Dan kun je o.a. terecht bij Bruna of Boekhandel Van der Velde.

Back To Top