skip to Main Content
Moeders Voor Wendy | Help Jij Mee?

Moeders voor Wendy | Help jij mee?

Je zal wellicht herkennen, dat wanneer je moeder wordt er een nieuw hart ontstaat: jouw moederhart. 
Vanaf nu leef je niet alleen maar voor jezelf, maar ook voor jouw kind(eren). Je hoopt dat ze gezond zijn en blijven. Je wilt er alles aan doen om daarin een bijdrage te leveren. Je wilt ze opvoeden in the best way possible. Maar bovenal: Je wilt er voor ze zijn. 

Wat als je te horen krijgt dat je een ongeneeslijke kanker hebt? Dan neemt ineens jouw moederinstinct het over. 
Dan telt niets meer,  alleen dat je er alles aan wilt doen om er voor je kinderen te zijn. En te blijven!
Dat is dan ook het enige wat Wendy, moeder van 3 kinderen, zielsgraag wil.

Ze heeft sinds april 2018, het jaar waarin ze 40 jaar werd, een teruggekeerde eierstokkanker. 
Haar leven kan in Nederland verlengd worden met chemo, maar genezing is volgens de Nederlandse artsen niet meer mogelijk. 
Onverteerbaar voor haar, dus legt ze zich niet neer bij deze diagnose. 

De zoektocht

Wendy is in goede conditie en aangezien de chemo haar alleen een verlenging van haar leven kan geven, besluit ze op advies van haar artsen daar eerst mee te wachten. Helemaal niets doen is ook geen optie, dus de zoektocht naar mogelijkheden buiten Nederland wordt opgestart. En die mogelijkheden zijn er!

In juli 2018 start ze een crowdfundingsactie voor immuuntherapie in Duitsland. Haar actie wordt massaal gedeeld, binnen 4 dagen bereikt ze haar doel en nog in de zomervakantie vertrekt ze naar ons buurland. 

Puzzelstukjes

Deze immuuntherapie is goed gegaan, maar inmiddels is gebleken dat de puzzel van genezing iets moeilijker is. Er is meer nodig om te genezen. Immuuntherapie blijkt slechts één van de puzzelstukjes. Zo blijkt wanneer ze een lotgenote in Amerika vindt. 
Een lotgenote met hetzelfde moederhart en -instinct, die zich ook niet bij de gestelde diagnose neerlegt. In plaats van de levensverlengende chemo gaat ze op zoek naar alle mogelijke puzzelstukjes. En zij vindt ze! Inmiddels is ze 2 jaar verder en het gaat goed met haar. Dat geeft Wendy goede hoop!

Het advies van haar lotgenote: Blijf in de buurt van je gezin. Zoek je genezing in Europa. Er is daar zoveel! Zo haalt deze lotgenote immuuntherapie uit Griekenland en twee andere puzzelstukjes komen ook uit Europa. Allemaal binnen handbereik voor Wendy.. zou je denken..

Moeders voor Wendy

Helaas heeft elk puzzelstukje een eigen prijs en dit wordt door de verzekeraar niet vergoed. Dus naast onze eigen goede voornemens voor dit jaar willen wij Wendy in haar goede voornemen steunen, namelijk grenzeloos genezen. 

Weke moeders helpen nog meer mee om een puzzelstukje voor Wendy te kopen? Elke euro draagt bij aan haar zoektocht naar genezing. Wanneer het haar lukt, dan hebben wij daar samen aan bijgedragen!

Wil jij Wendy ook helpen? Dat kan! Via deze link kun je een donatie doen.

Wendy’s hele verhaal en achtergrond is te lezen op www.grenzeloosgenezen.nl Volg haar zoektocht via haar blog.

Eierstokkanker is een agressieve kankervorm die jaarlijks bij 1200 vrouwen in Nederland wordt vastgesteld. Ook op jonge leeftijd wordt de diagnose gesteld en de ziekte veroorzaakt in het begin meestal weinig of aspecifieke klachten. Hierdoor wordt de tumor in 70 procent van de gevallen pas in een (ver-)gevorderd stadium ontdekt.

Chemotherapie werkt vaak slechts tijdelijk, waarna resistentie optreedt, de tumor terugkeert en de patiënt uiteindelijk overlijdt. Vergeleken met andere gynaecologische tumoren is de sterfte hoog en het sterftecijfer de afgelopen 20 jaar niet verbeterd; volgens het KWF en IKNL is 5 jaar na diagnose minder dan 40% van de patiënten nog in leven. Er is daarom een grote medische behoefte om een goede behandeling te ontwikkelen voor eierstokkanker.

bron: umc.nl

Back To Top