skip to Main Content

Moeders voor Wendy | Help jij mee?

Je zal wellicht herkennen, dat wanneer je moeder wordt er een nieuw hart ontstaat: jouw moederhart. 
Vanaf nu leef je niet alleen maar voor jezelf, maar ook voor jouw kind(eren). Je hoopt dat ze gezond zijn en blijven. Je wilt er alles aan doen om daarin een bijdrage te leveren. Je wilt ze opvoeden in the best way possible. Maar bovenal: Je wilt er voor ze zijn. 

Wat als je te horen krijgt dat je een ongeneeslijke kanker hebt? Dan neemt ineens jouw moederinstinct het over. 
Dan telt niets meer,  alleen dat je er alles aan wilt doen om er voor je kinderen te zijn. En te blijven!
Dat is dan ook het enige wat Wendy, moeder van 3 kinderen, zielsgraag wil.

Ze heeft sinds april 2018, het jaar waarin ze 40 jaar werd, een teruggekeerde eierstokkanker. 
Met de terugkeer ook gelijk het stempel van een ongeneeslijke kanker. Haar leven kan in Nederland verlengd worden met chemo, maar genezing is volgens de Nederlandse artsen niet meer mogelijk. 
Onverteerbaar voor haar, dus legt ze zich niet neer bij deze diagnose. 

De zoektocht

In juli 2018 start ze een crowdfundingsactie voor immuuntherapie in Duitsland en nog diezelfde zomervakantie vertrekt ze naar ons buurland. Werken aan het mogelijke. Deze immuuntherapie is goed gegaan, maar inmiddels is gebleken dat de puzzel van genezing moeilijker is. Er is meer nodig om te genezen. 

Immuuntherapie blijkt slechts één van de puzzelstukjes, zo blijkt wanneer ze een lotgenote vindt. Een Amerikaanse moeder die zich ook niet bij de gestelde diagnose neerlegt. In plaats van de levensverlengende chemo gaat ze op zoek naar alle mogelijke puzzelstukjes. En zij vindt ze! Inmiddels is ze 2 jaar verder en het gaat goed met haar. Dat geeft Wendy goede hoop!

Moeders voor Wendy

Soms kunnen (nog niet) bewezen behandelingen voor een individu succesvol werken. In het zorgsysteem niet beschikbaar, maar ergens anders wel. Zo blijkt ook wanneer haar beste vrienden na 6 jaar en heel veel behandelingen in Nederland uitbehandeld zijn voor het krijgen van een kindje. Deze vrienden verwelkomen halverwege maart aanstaande hun eerste kindje dankzij een succesvolle behandeling in Duitsland. 

Blijf zoeken en geloven in mogelijkheden is het motto van Wendy. Wij geloven graag met haar mee, dus steunen we haar in het Grenzeloos Genezen. Werken aan het mogelijke!

Wil jij Wendy ook helpen? Dat kan! Via deze link kun je een donatie doen. 

Wendy’s hele verhaal en achtergrond is te lezen op www.grenzeloosgenezen.nl Hier blogt ze ook over haar zoektocht.

Eierstokkanker is een agressieve kankervorm die jaarlijks bij 1200 vrouwen in Nederland wordt vastgesteld. Ook op jonge leeftijd wordt de diagnose gesteld en de ziekte veroorzaakt in het begin meestal weinig of aspecifieke klachten. Hierdoor wordt de tumor in 70 procent van de gevallen pas in een (ver-)gevorderd stadium ontdekt.

Chemotherapie werkt vaak slechts tijdelijk, waarna resistentie optreedt, de tumor terugkeert en de patiënt uiteindelijk overlijdt. Vergeleken met andere gynaecologische tumoren is de sterfte hoog en het sterftecijfer de afgelopen 20 jaar niet verbeterd; volgens het KWF en IKNL is 5 jaar na diagnose minder dan 40% van de patiënten nog in leven. Er is daarom een grote medische behoefte om een goede behandeling te ontwikkelen voor eierstokkanker.

bron: umc.nl

Back To Top