Eerste bijeenkomst MoedersinGroningen.nl netwerk

Afgelopen woensdag 9 november was het zover: de eerste netwerkavond van MoedersinGroningen.nl. En wat was het leuk! Een kort verslag én meer nieuws! Lees je mee?

Wat is het MoedersinGroningen.nl netwerk?

netwerkavond-moedersingroningen1Een paar week geleden ontstond het idee om eens te kijken of we meer konden halen uit de contacten die we in de afgelopen drie jaar hebben opgedaan in Groningen en omstreken. En ook om te kijken of we dat netwerk verder konden uitbreiden. Vanuit de gedachte dat er veel bedrijvigheid is rondom de doelgroep die wij ook bedienen: (jonge) ouders uit de regio Groningen leek het een logische conclusie dat we dan ook veel van elkaar zouden kunnen leren en elkaar zouden kunnen versterken in het behalen van ieders doelstellingen. Dus besloten we tot een laagdrempelige meeting bij ons op kantoor. Spannend, want zulke ideeën zijn leuk: ze werken echter alleen maar als ook anderen het een leuk idee vinden :).

Dat bleek het geval. We kregen leuke reacties, veel aanmeldingen en de opkomst was hoog! Spannend wel, want zoals altijd met iets nieuws: wat gaan we precies doen, waar ligt de behoefte en hoe werkt het dan precies “elkaar versterken”. Onnodige spanning, want het verliep eigenlijk heel natuurlijk. En wat opviel: iedereen durfde heel open te zijn over welke vragen er speelden en wat moeilijkheden waren. Geen hardcore “hier-heb-je-mijn-visitekaartje-netwerken” dus. En dat maakte de avond leuk en ontspannen.

moedersingroningen.nl netwerkSocial media? Pers? Hoe bereik je klanten?

Na een voorstelrondje en een kleine introductie op hoe MoedersinGroningen.nl ooit is ontstaan, gingen we eigenlijk als vanzelf de inhoud in. Waar eigenlijk iedereen vragen over had aan elkaar: hoe bereik ik mijn klanten? Daar werden mooie ideeën over uitgewisseld, ook in de onderlinge gesprekken. Want: moet social media? En hoe dan? Want als ondernemer heb je het al druk zat en het bedenken van mooie content is niet voor iedereen een makkie. Welke kanalen zijn er? Moet je overal zijn of kun je ook kiezen? En hoe kies je dan slim? Wat besteed je uit en wat blijf je zelf doen?

Er ontstond een mooi gesprek waarin iedereen ervaringen kon delen en zo ook van elkaar leerde. Juist ook door te benoemen dat het niet allemaal maar vanzelf gaat, want dat gaat het gewoon niet. Maar er liggen heel veel kansen en mogelijkheden, juist als we die dingen bespreken en delen, merkten we.

Nieuwe ideeën, luisteren naar je doelgroep

Sommige aanwezige ondernemers waren al jaren bezig, anderen nog maar net of waren voornemens om binnenkort te starten. Een leuke mix dus! Ook werd er een nieuw idee getoetst: is er een markt voor flexplekken in combinatie met kinderopvang? Ook dat leverde mooie gesprekken op, want onder de aanwezigen waren veel moeders. Leerzaam ook: luisteren naar je doelgroep werkt. Dat is wat we met MoedersinGroningen.nl eigenlijk elke dag nastreven, maar wat in elke marketingstrategie zou moeten terugkomen. Niet makkelijk, wel noodzakelijk. Net als trial and error: dingen durven uitproberen en daaruit ook conclusies durven trekken. Dit netwerk zou wat ons betreft ook een goed klankbord kunnen zijn, want ervaringen delen maken ook dat het makkelijker kiezen wordt wat je dan gaat uitproberen en hoe.

Vervolg: sluit jij je ook aan bij het MoedersinGroningen.nl netwerk?

Wij vonden het een mooie en waardevolle bijeenkomst en wat ons betreft smaakt dat naar meer. De feedback die we tot nu toe hebben ontvangen ondersteunt dat gelukkig. Daarom zouden we dit netwerk graag laten groeien. Niet alleen voor ondernemers, trouwens, ook andere geïnteresseerden zijn welkom. De precieze vorm willen we graag samen bedenken, want wij hebben niet alle wijsheid in pacht, maar vinden het wel mooi dat we als verbindende factor kunnen fungeren.

Daarom hebben we een Facebookgroep gemaakt voor iedereen die graag betrokken blijft bij dit netwerk van bedrijven en organisaties die zich begeven in producten of dienstverlening voor ouders in Groningen. Een laagdrempelig en vriendelijke club waarin we open delen en elkaar versterken. In welke vorm, dat bepalen we dus samen.

Klinkt dit als iets waar je blij van wordt? Meld je dan aan bij de besloten Facebookgroep. Daar kunnen makkelijk en snel dingen uitwisselen en elkaar bereiken.

We hebben ook een mailinglijst. Wil je ook graag op de hoogte blijven van de aanstaande activiteiten? Dan kun je je met het formulier hieronder aanmelden.

Heb je andere vragen? Neem dan contact op.

Aanwezige bedrijven

De volgende bedrijven waren aanwezig bij onze eerste bijeenkomst. Met veel dank voor jullie komst en bijdrage!

www.praktijkdekoningterijk.nl
www.door-lindas-lens.nl
www.happytherapy.nl
www.alles-in-beeld.nl / www.redleaflet.nl
www.willemkebulder.nl
www.rachelsmuurschilderingen.nl
www.picknickopfietse.nl
www.karijnseldamfotografie.nl

En we konden dit organiseren in samenwerking met:
www.taalvoortaal.com
www.claudiascholte.nlwww.c-stijl.nl
www.thefineline-studio.com / www.welovemonday.nl
www.slowfoody.nl

Tags uit het artikel
,
Geschreven door

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *