skip to Main Content

Jeej, voorjaar! Het wordt alweer wat warmer en de bloemetjes gaan weer groeien. Heerlijk. We lopen over de markt en kopen wat lekkere groenten. Zou ook best leuk zijn om dat zelf eens te gaan proberen, denk ik bij mezelf. Groenten uit eigen tuin, altijd verse spulletjes eten, dat lijkt me wel wat. Als ik wat onderzoek doe, blijkt het helemaal hip en schijnt het ook te kunnen met maar een klein beetje tuin. En zelfs op een dakterras. Laat ik dat laatste nou hebben :). Ik besluit een poging te wagen.

Daad bij woord, dus daar gaan we. Wat heb ik nodig? Ik voel me wel een beetje Bridget Jones als ik in mijn hoofd een lijstje maak wat ik allemaal nodig heb om te beginnen met mijn moes-tuin-dak. Want als ik het toch niet leuk vind, zit ik met alle bakken en toebehoren… Maar zoals Bridget zou beredeneren, levert deze kleine investering, enorme besparingen op ;). En anders hebben we nog altijd a) marktplaats om de boel weer te slijten b) heb ik een bijdrage geleverd aan de lokale middenstand c) een hobby kost nu eenmaal geld. Met mijn nieuwe bezigheid kan ik ook nog mooi mijn verjaar-verlanglijstje vullen. Alwéér een win-win situatie :).

Voorbereiding deel 1
Voorbereiding deel 1

Moestuin-equipement
Aan de voorbereiding zal t niet liggen….

Voorbereiding deel 2
Voorbereiding deel 2

Klaar voor de start!
Zodra de vorst uit de grond is, kunnen mijn zaadjes de grond in, lees ik. Volgens de instructies kan ik dus halverwege maart echt los. Ik hoop dat mijn zaadjes überhaupt opkomen….. Wordt vervolgd! Alles staat klaar, de zon is al hard aan het schijnen, kom maar op!

De Eetbare Stad
Als je nu geen tuin of dakterras hebt, wel wilt moestuinieren én je buurt wilt opleuken, kijk dan eens op de site van de Eetbare Stad. De Gemeente Groningen steunt namelijk initiatieven van buurtbewoners om een gezamenlijke moes-, fruit- of kruidentuin aan te leggen in het openbaar groen! Gewoon, op een verloren veldje in je buurt of op een grasveld of plantsoen tussen flats of woningen. Er zijn mooie voorbeelden te vinden in de stad, zoals de buurtmoestuin de ‘Gelderse Es‘. Zij hebben net een prijs gewonnen van Groen Dichterbij. Geïnspireerd? Por je buren op, maak een plannetje (moet wel draagvlak zijn) en je kunt ook aan de slag. Op de website van de Eetbare Stad lees je alles wat je moet weten en kun je leuke voorbeelden bekijken.

Ik zal je op de hoogte houden van mijn bevindingen, of de zaadjes opkomen, hoe en of het eetbaar is ;).

Back To Top