skip to Main Content

Musjes | Kinderwinkel & Café

Sinds 2009 siert Musjes Kinderwinkel de Zwanestraat in Groningen. In januari 2018 is achterin de winkel het Musjes Café geopend waar je kan genieten van een fijn assortiment aan eten en drinken van zoveel mogelijk lokale, fairtrade en biologische producten en huisgemaakte lekkernijen. Wij gingen tijdens de opening op onderzoek uit.

Sfeer en ontvangst
Op een bordje staat ‘Honden graag aangelijnd! Kinderen graag vrij laten rondlopen!’ Een paar simpele woorden die aangeven dat kinderen hier vrij mogen spelen. Dat geeft meteen het gevoel dat je hier met of zonder kinderen zeer welkom bent.

Het eten
Zoals gezegd bestaat de kaart uit zoveel mogelijk lokale, fairtrade, biologische en huisgemaakte lekkernijen. Het gedeelte ‘voor de kleine musjes’ is speciaal voor de kinderen, die ook zelf hun glaasje ranja mogen inschenken. Alles smaakt erg lekker en de porties zijn goed afgestemd op kleine kindermondjes.

Faciliteiten
Er zijn voldoende kinderstoelen. De verschoonruimte is goed verzorgd en je mag gebruik maken van producten die er staan. Door de hele winkel heen zijn speelplekken met veel speelgoed dat ook mee genomen mag worden naar de tafel.

Kortom
Musjes is een leuke, veelzijdige winkel waar je echt even tot rust kan komen met je kinderen. Je voelt je enorm welkom als ouder maar ook zeker als kind en krijgt hier ruimschoots de mogelijkheid om bij te tanken tijdens een middagje shoppen.

Review (max 5 sterren):
Kindvriendelijk personeel? ****
Kindermenu? ****
Kinderwagenvriendelijk? ***
Verschoonplek? ***
Kinderstoel? ****
Speelhoek of speelgoed? ****

Quote:
‘Mama ik mocht zelf mijn drinken maken hè?’

Back To Top