skip to Main Content

Muziek Instap | VRIJDAG

Zet je eerste stap in de muziek bij VRIJDAG!

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, start vanaf 6 maart 2018 met een nieuwe reeks muzieklessen voor kinderen van 7 tot 12 jaar: Muziek Instap. Binnen deze route zetten kinderen hun eerste stap in een ontdekkingsreis door de wereld van muziek. Ze maken kennis met verschillende instrumenten en leren samen spelen en presenteren.

Docente Jeanette Kappelhof: “Een heleboel kinderen hebben van tevoren al een beeld van wat ze graag willen doen, maar kennen zo’n instrument helemaal niet. Bij Muziek Instap kunnen ze kijken of ze het leuk vinden en misschien een instrument kiezen waar ze in de eerste instantie niet aan hebben gedacht.”

Kies je eigen instrument!
Kinderen kunnen kiezen voor akoestische of elektrische gitaar, elektrische basgitaar, accordeon, cello, contrabas, drums, fagot, (blok)fluit, harp, hobo, hoorn, klarinet, orgel, piano, saxofoon, viool, trombone, trompet of zang.

Afhankelijk van het gekozen instrument zijn de lessen steeds op dinsdag, woensdag of donderdag van 16.00 tot 16.30 uur (7-9 jaar) en 16.30 tot 17.00 uur (10-12 jaar).

Heb je liever les op verschillende instrumenten om erachter te komen welke het beste bij jou past? Dan kies je voor Ontdek je Instrument en heb je les op donderdag van 17.00 tot 18.00 uur.

Aanmelden en subsidie
De kosten voor Muziek Instap bedragen 25 euro per maand. Wil je meedoen? Kies een dag en een instrument en stuur een e-mail naar muziekinstap@bijvrijdag.nl of bel 050 – 305 1461. Kinderen die de cursus niet kunnen betalen, krijgen deze vergoed via het Jeugdcultuurfonds.

Kijk voor meer informatie hier.

Tekening: Yoko Heiligers

Back To Top