skip to Main Content

Zet je eerste stappen in de muziek bij VRIJDAG

Kinderen van 7 tot 10 jaar die willen beginnen met muziek, kunnen op dinsdag 10 juli, woensdag 11 juli en donderdag 12 juli meedoen aan gratis kennismakingslessen bij VRIJDAG.

Tijdens deze lessen kunnen kinderen allerlei muziekinstrumenten uitproberen om te kijken welke het beste bij hen past. Er zijn iedere dag verschillende docenten en instrumenten aanwezig. Wil je zo veel mogelijk instrumenten uit proberen? Kom dan op alle dagen! Aanmelden kan door je voor de gewenste dag(en) op te geven via muziekinstap@bijvrijdag.nl.

Muziekroutes

De lessen zijn onderdeel van Muziek Instap en Muziek Overstap, twee nieuwe muziekroutes bij VRIJDAG voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Timon Abels, programmeur muziek bij VRIJDAG: “De twee nieuwe muziekroutes zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die willen beginnen met muziek maken. Ontdekken en samen spelen staan voorop. Zo zetten ze de eerste stappen in de muziek. Bij zowel Muziek Instap als Muziek Overstap vormt plezier de basis van alles wat we doen.”

Muziek Instap

Met Muziek Instap krijgen kinderen een brede muzikale ontwikkeling van ervaren muziekdocenten. Ze spelen samen en leren veel over nieuwe muziek maken, improviseren, presenteren, dirigeren en luisteren naar muziek. Elk kind kiest zelf een instrument of kiest voor Ontdek je instrument, waarbij ze verschillende instrumenten uitproberen om te kijken welke het beste bij hen past.

Muziek Overstap

Voor kinderen die al wat ervaring hebben op een instrument óf de route Muziek Instap hebben afgerond, is er de vervolgroute Muziek Overstap. Hier ga je samen met andere kinderen thematisch aan de slag met muziek in de breedte en je instrument specifiek.

Over VRIJDAG

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, is ontstaan uit een fusie tussen de Stedelijke Muziekschool Groningen en het Kunstencentrum Groningen en is zo een jonge organisatie met een rijk verleden. De professionele kunstenaar-docenten hebben vaak al jarenlange ervaring en werken met de beste faciliteiten.

Tekening: Yoko Heiligers

Back To Top