skip to Main Content
muziekschool groningen

Muziekschool Groningen? Ken je Bass Muziek al?

Muziekles voor kinderen is een mooie manier om ze kennis te laten maken met muziek, instrumenten en zo hun muzikaliteit te laten ontdekken. Misschien schuilt er in jouw zoon wel een fantastische gitarist, of speelt jouw dochter de sterren van de hemel op de piano. Bij Bass Muziek kunnen kinderen (en volwassenen) in gemoedelijke sfeer hun talent ontdekken en ontwikkelen.

Bass Muziek, sinds 2011

De broers Monte en Tseld van Westen begonnen in 2011 met het geven van de eerste gitaarlessen vanuit hun gloednieuwe pand aan de Singelweg. Muziekschool Bass Muziek was hiermee een feit. Twee jaar later hebben ze elf docenten die les geven in acht muziekinstrumenten. Wat er niet is veranderd? De passie voor muziek. En de genmoedelijke huiskamersfeer. Want muziek is persoonlijk. En vooral: muziek is van en voor iedereen.

Gratis proeflessen in acht instrumenten

Bass Muziek stelt plezier in muziek centraal in de lessen. De docenten zijn stuk voor stuk zelf gepassioneerde muzikanten en brengen zo de liefde voor muziek moeiteloos over aan hun leerlingen. De lessen zijn open, toegankelijk en, nog belangrijker, vooral erg leuk. En omdat iedereen de kans moet krijgen een keer te voelen wat die passie betekent en wat “leuk” dan is, biedt Bass Muziek gratis proeflessen aan. Mooi om een keer vrijblijvend te proberen dus!

Zoals gezegd: de lessen beperken zich inmiddels niet meer tot gitaar alleen. Het huidige aanbod bestaat uit:

gitaarles
basgitaarles
contrabasles
drumles
pianoles
keyboardles
saxofoonles
zangles

Gezellige & persoonlijke muzieklessenBass-Muziek-01

Het is voor de broers nog steeds belangrijk dat er een huiskamersfeer hangt op de muziekschool. Gemoedelijk en ruimte om te leren en te ervaren hoe het is om muziek te maken. Want als je je op je gemak voelt, dan leer je het best en het leukst. De muzieklessen van Bass Muziek zijn er voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. De lessen worden zó ingericht dat het precies past bij wat de cursist kan en wil. Plezier voorop, dan komt de rest vanzelf wel.

Geen wachtlijst & op ieder moment beginnen

Bij Bass Muziek zijn er geen wachtlijsten en kun je gelijk beginnen met les. Daarnaast kun je kiezen tussen wekelijkse of tweewekelijkse lessen. De lessen duren in principe 30 minuten, maar naar behoefte kan de lesduur aangepast worden.

Kosten

Cursisten tot 21 jaar betalen een lager tarief dan oudere cursisten in verband met een vrijstelling van BTW op muzieklessen tot 21 jaar. De lesprijs hangt verder af van het aantal personen per les. Individuele lessen zijn hierbij iets duurder dan lessen met meerdere personen. Voor cursisten tot 21 jaar ligt de prijs per les tussen de EUR 12 & EUR 20. Kijk voor de actuele tarieven op de website van Bass Muziek.

Bass-Muziek-03-1-Muziekschool Groningen? WatpPraktische informatie

Zoals gezegd kun je bij Bass Muziek op elk moment in het cursusjaar beginnen en is er geen wachtlijst. Iedereen kannemen om eens kennis te maken met de docent en het instrument.

De muziekschool kun je vinden aan de Singelweg, vlakbij de Korreweg. Goed bereikbaar per fiets en auto. De drumlessen worden trouwens gegeven aan de Bieslookstraat.
Je kunt ook een gitaar of basgitaar huren voor een extra EUR 5,- per les. Handig!

Meer informatie vind je op www.bassmuziek.nl. Je bent van harte uitgenodig om contact op te nemen in het geval van vragen.
Tenslotte: je kunt Bass Muziek ook volgen op Twitter en Facebook.

En dan nog dit….

Twijfel je nog aan het nut van muziekles? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat muziek maken nog voor meer dingen goed is dan dat je misschien denkt. De website www.muziekmaaktslim.nl schrijft bijvoorbeeld:

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld.

Oftewel: muziek is leuk, maakt slim en is er voor iedereen.

Back To Top