skip to Main Content

My First Festival! | 28 December 2017

Op 28 december is het weer zo ver: My First Festival! Het leukste festival van Groningen komt weer terug naar De Oosterpoort. Want na twee spetterende en supercoole edities kon een derde editie natuurlijk niet uitblijven! En dus wordt De Oosterpoort weer omgetoverd tot een grote speeltuin waar rap, pop, klassiek, contrabassen, brass funk en kinderliedjes uit alle hoeken, zalen en gaten klinkt.

‘My First Festival’ is voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar en natuurlijk ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren. En omdat niemand te jong is om van muziek te genieten, mag ook je allerkleinste broertje en/of zusje mee. Als die nog geen 2 jaar is, is het nog gratis ook.

Strik je veters, breek de tent af!

Rico & Sticks  Hou je haar netjes en je sneakers fris! Het dak gaat eraf met Rappers Rico & Sticks van Opgezwolle. Bereid je maar vast voor, want je springt straks op en neer op ‘Strik Je Veters’, ‘Gekke Gerrit’, ‘Tjappies & Mammies’ en ‘Hoedenplank’.

Clean Pete
Ondanks hun Engelse artiestennaam zijn de tweelingzussen van Clean Pete gewoon geboren in ons eigen Brabant. Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen; u bent vast en zeker bekend met de opzienbare verschijning ‘Clean Pete’. Twee zussen net zo on-inwisselbaar als dat ze verwisselbaar zijn en ergens daar tussenin liedjes die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen.

Trafassi
De feestband Traffassi (Surinaams voor ‘op een andere manier’) ken je vast wel van ‘Grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in de wasmasjien’. Waar Trafassi komt, is het gegarandeerd feest. Of zoals ze zelf zeggen: “Eenmaal Trafassi, altijd Trafassi!”.

Tony Overwater Kwintet – Kikker swingt!
‘Kikker swingt!’ is een kindervoorstelling voor jong en oud. De prachtige, vaak ontroerende verhalen van Kikker en zijn vriendjes en de jazzmuziek van het Tony Overwater Kwintet vloeien samen in een sprankelende vertelvoorstelling. Bekende verhalen als ‘Kikker is Kikker’, ‘Kikker en een heel bijzondere dag’, ‘Kikker is bang’ en ‘Kikker is verliefd’ zijn voorzien van originele composities die de liefde voor de jazz van schrijver Max Velthuijs verbindt met het melancholische karakter van Kikker.

En ook nog..

Naast bovenstaande topacts kun je tijdens My First Festival! nog veel meer leuks verwachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Trash on Can (drum clinic), De Liedjestovenaar, Dynamo Mundi, HotMamaHot, Het Kleurfeest, De Taartrovers, Vreemde Praktijken, Varkentje Rund en nog veel meerrrrr…

Meer weten?

Wil je meer weten of meteen kaarten bestellen (doen!) dan kun je op deze pagina alle informatie vinden over dit spetterende festival! Hier kun je ook het allerlaatste nieuws volgen over de artiesten die op 28 december zullen optreden.

Back To Top