skip to Main Content

SKSG gaat de strijd aan met overgewicht!

De grootste kinderopvangorganisatie in Groningen, SKSG, heeft recentelijk bekend gemaakt het voedingsbeleid op haar kinderdagverblijven en BSO’s aan te passen.

Aangezien voeding een belangrijk onderdeel uitmaakt van de zorg die SKSG levert, hebben zij het bestaande beleid goed onder de loep genomen. Daaruit bleek dat er veel voedingsmiddelen werden aangeboden waar teveel suiker en zout in zit. Denk aan chocopasta en diksap, maar ook aan leverworst en pindakaas.

Aan de hand van de richtlijnen van het Voedingscentrum is het beleid dan ook behoorlijk rigoreus aangepast. Een paar van de belangrijkste wijzigingen:

  • Smeerworst wordt vervangen door magere soorten vlees, zoals kipfilet, beenham of fricandeau;
  • Smeerkaas en gewone kaas komen in een light-versie op tafel;
  • Chocopasta en pindakaas maken plaats voor appelstroop, honing of light-jam;
  • Diksap en ranja worden niet meer gedronken. In plaats hiervan krijgen de kinderen water of thee zonder suiker.

SKSG wil met deze nieuwe regels onder andere overgewicht bij kinderen terugdringen. Een mooi uitgangspunt, dat zeker toe te juichen is. Steeds meer kinderen zijn namelijk te zwaar, wat grotendeels te wijten is aan een combinatie van verkeerde eetgewoontes en te weinig beweging.

Naast hun eigen beleid vraagt SKSG ook de ouders om mee te denken over de voeding. Zo zien ze graag gezonde traktaties  met zo min mogelijk calorieën.

 

Back To Top