skip to Main Content

NME Hoogezand | Zoveel meer dan een kinderboerderij

Het is even zoeken naar de ingang van Natuur- en Milieu Educatie (NME) Hoogezand-Sappemeer . Midden in een woonwijk denk je de oprit van een huis op te rijden, maar ineens beland je op een grote parkeerplaats midden in het groen.

Verlaten piratenboot

Het NME zelf is helemaal een verrassing. Het bestaat uit een educatief centrum, een avontuurlijke natuurtuin en een kinderboerderij. Wanneer je het hek doorloopt, beland je gelijk in de natuurtuin. Ieder zandpad leidt hier naar een bijzonder hoekje. Ga je eerst rechtst naar de verlaten piratenboot? Of volg je de fladderende vlinders links naar de vlindertuin? Ieder seizoen valt hier iets nieuws te ontdekken. Van een paddenstoelen-wandelroute in de herfst tot het koor van tientallen kikkers in de zomer. Hier raak je niet snel uitgekeken.

Gigantische courgettes uit eigen moestuin

Midden op het terrein, bereikbaar via een brug, staat het educatieve centrum. Hier wordt iedere woensdagmiddag, voor 1 euro per kind, een leuke activiteit georganiseerd zoals paasstukjes knutselen of een eigen mini-tuintje maken. Het educatieve centrum wordt omringd door een groot terras met een speeltuin en is de perfecte plek voor een ijsje of een drankje. De prijzen zijn heel schappelijk en in de zomer worden bezoekers soms getrakteerd op een gigantische courgette uit de eigen moestuin.

Een magische witte pauw

Meestal duurt het even voordat je echt bij de dieren van de kinderboerderij komt. Er is zoveel te zien en te doen. De kinderboerderij zelf is overzichtelijk en netjes. Er scharrelt, vliegt en loopt een leuke mengeling van geiten, eenden, duiven, kippen en andere diersoorten. Een paar opvallende bewoners zijn de spierwitte pauw en een stel grote, knorrige varkens. Heb je meer zin in knuffelen? Kruip dan het hok binnen van de twee grote knuffelkonijnen.

Heb je zin gekregen om het NME zelf te gaan verkennen? Kijk voor de actuele openingstijden op de website: www.nme-hs.nl

Praktische info

Gratis entree
Adres en contactgegevens:
Van der Duyn van Maasdamweg 216
9602 VT Hoogezand

Telefoon: 0598-323040
E-mail: info@nme-hs.nl

Back To Top