skip to Main Content

Pasen in Groningen | tips voor uitjes met het gezin

Komende week is het alweer Pasen en dat betekent een lekker lang weekend! Nadat het paasontbijt achter de rug is en alle eieren gevonden zijn, is het natuurlijk leuk om met het gezin er op uit te trekken. Wij verzamelden een paar leuke tips voor jullie in en om Groningen. Heb jij zelf een leuke tip? Laat het ons weten!

Bloemenjaarmarkt | Groningen

Je kunt er in Groningen niet omheen, de Bloemenjaarmarkt! Elk jaar weer verandert de binnenstad in een bloemen- en plantenzee die vele bezoekers trekt. Laat je kind(eren) een eigen plantje uitzoeken om in de tuin of op het balkon te zetten en geniet van een ijsje op één van de markten. Ook dit jaar zijn er kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof. Denk er wel om dat deze jaarmarkt veel (Duitse) toeristen trekt dus kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets! Alle informatie vind je hier.

Wanneer? Vrijdag 30 maart
Hoe laat? 9.00 – 17.00 uur
Waar? binnenstad Groningen

Foto: uit.groningen.nl

Lammetjesaaidag | Belevingsboerderij De Zes Grazen | Sint Annen

Bij Belevingsboerderij De Zes Grazen in Sint Annen mag je de jonge lammetjes knuffelen en aaien. Hoogstwaarschijnlijk zijn er ook jonge geitjes te bewonderen. Daarnaast is er een voorjaarsmarkt en een kledingbeurs en worden er gedurende de dag meerdere demonstraties gegeven. Meer informatie vind je hier.

Wanneer? Zaterdag 31 maart
Hoe laat? 10.00 – 17.00 uur
Waar? Boersterweg 67, Sint Annen

Ei ei Westerkwartier

Dit jaar wordt voor de 10ᵉ keer het evenement Ei ei georganiseerd door ondernemers in het Westerkwartier. Ook dit jaar worden er op een tiental locaties van alles georganiseerd voor jong en oud. Alle deelnemende bedrijven vind je terug op de site en daar kun je ook een kleurplaat downloaden. Wanneer je die voor 6 april op één van de locaties inlevert, win je misschien wel een hele leuke prijs!

Wanneer? Maandag 2 april
Hoe laat? 10.30 – 17.00 uur
Waar? Start bij de Cazemierboerderij, Hoofdstraat 27, Tolbert

Zeldzaam Mooi Markt | Groningen

Ook de Zeldzaam Mooi Markt wordt dit jaar alweer voor de 10ᵉ keer georganiseerd. Op de Vismarkt in Groningen staan kraampjes met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Met meer dan 100 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils.

Wanneer? Maandag 2 april
Hoe laat? 11.00 – 17.00 uur
Waar? Vismarkt Groningen

Paasmarkt & Truckrun | Winschoten

Dit populaire evenement is gericht op jong en oud met een braderie, rommelmarkt, truckrun, motorraces en springkussens. Kinderen kunnen zoeken naar paaseieren en meedoen aan een ballon-oplaat-wedstrijd. Uiteraard zal de Paashaas ook een bezoekje brengen aan de molenstad.

Wanneer? Maandag 2 april
Hoe laat? 10.00 – 17.00 uur | Truckrun van 13.00 – 15.00 uur
Waar? Centrum Winschoten

Paasmarkt Reitdiephaven

Op het winkelplein van Reitdiephaven is een paasmarkt voor jong en oud. Naast vele kraampjes met diverse artikelen is er ook een kermis. Voor elk wat wils dus!

Wanneer? Maandag 2 april
Hoe laat? 11.00 – 18.00 uur
Waar? Winkelplein Reitdiephaven

Back To Top