skip to Main Content
Baby Café Restaurant Paviljoen Sterrebos

Paviljoen Sterrebos

WAAR

Groningen. Ten zuiden van het centrum. Vlak naast het spaceship van DUO en de Belastingdienst, aangrenzend aan het Sterrebos .

WAT

Een ruim chique café-restaurant met een groot terras. Het paviljoen is bij uitstek een plek voor zakelijke lunches en borrels. Niet per se the place to be voor mamma’s, pappa’s en kroost. Waarschijnlijk onbetaalbaar. Beide niet waar, blijkt al binnen een paar minuten.

Binnen en buiten spelen

Eerste wens van de peuter: chocomel. Tweede wens van de peuter: speelgoed, liefst in de vorm van een object met wielen. ‘Ik vermoed dat ze hier geen…’, zeg ik, maar hij heeft de schatkist al gevonden. In de ruimte waar ook de garderobe is zien we een kist met speelgoed. Onder de jassen staat een rode auto waarop hij buiten en binnen mag rondrijden. Als mijn oog valt op een hoge kast met aankleedkussen erop inclusief billendoekjes ben ik ook helemaal tevreden.

Op naar mijn waanzinnig snel gebrachte cappuccino. Baby slaapt nog, kind rijdt heen en weer en mamma zakt in de kussens weg. (De bekleding blijkt 100% chocomelproof, daar komen we die middag achter. Woep woep doet de serveerster met een doekje en weg is de vlek. Ze zegt dat ze alle vlekken eruit krijgt met een nat doekje. Ook rode wijn. ‘Waar koop je die stof?’, vraag ik. Helaas kon ze daar, ook bij haar collega’s, niet achter komen.)

tuin café restaurant sterrebospaviljoen
tuin café restaurant sterrebospaviljoen

Achter het terras ligt een mooie grote tuin met asfalt en grind paadjes ertussen. Rennen, fietsen, skaten, voetballen, het kan allemaal. De tuin is niet helemaal veilig voor de kleinsten omdat er kleine waterbassins zijn. Samen kijken is wel weer leuk, ze zitten vol goudvissen.

Het personeel is aardig en geduldig met de peuter. Een kijkje in de keuken is geen enkel probleem. En op het moment dat het rode autootje het begeeft, beloven ze hem zo snel mogelijk een nieuwe te regelen. Waardoor hij natuurlijk niet kan wachten om weer naar het paviljoen te gaan.

Pro’s:

Aankleedkussen plus doekjes.

Schatkist, speelgoed en sjoelbak voor kinderen.

Elke zondag wordt de hele dag brunch geserveerd, ook voor kinderen.

Opbeurende vogelgeluiden in de wc’s. (Peuter plast van schrik omhoog.)

Vlekveilig meubilair.

Prima koffie, wijn en brood. De voorgerechten zijn heerlijk (denk mini kunstwerkjes op je bord). Verwacht geen kindermenu op de dinerkaart, maar ze denken met je mee. En een huisgemaakte portie patat vult met gemak twee magen.

Geen muziek op het terras, veel ruimte, miljoenen kiezelstenen waar je kroost prima mee kan en ook mág spelen.

Gratis parkeren.

Minpuntje:

 Het terras is omheind maar heeft een paar open doorgangen, dus alles wat loopt en kruipt kan ontsnappen.

 

Back To Top