skip to Main Content

  Vrijdagochtend: “Annelot(nu 2,5 jaar) wat gaan we doen vandaag?”Er wordt druk nagedacht: “Dansen” zo luidt het antwoord. En dat klopt. Het is even stil dan zegt ze: “Saskia en Julia ook?”. “Ja lieverd Saskia en Julia komen ook”! “Hoela,hoepla, joep”, aldus Annelot wanneer ze erg blij is er ze zich verheugd op iets… vraag me niet hoe ze eraan komt maar blij is ze dan en haar enthousiasme werkt aanstekelijk.

Review door Kim.

Samen Swingen, Samen beleven, Samen pret

Annelot en ik doen al onze 2e cursus peuterswing . Voor de zomer een en in september zijn we weer begonnen. En nu gaan Saskia en Julia ook gezellig mee, een vriendin van mij met een mini vriendin van Annelot :).

Na de zomer was ik benieuwd hoeveel er was blijven hangen van ons vorig dans avontuur. Ik stond er versteld van, Annelot stapte naar binnen en deed net alsof er helemaal geen 2,5 maand tussen had gezeten. En vroeg direct “Molen”? want dat is zo’n mooi liedje en dan mag je ook nog eens zwaaien met een stokje met een prachtig gekleurd lint eraan, tja wie wil dan nou niet? Hoe “stoer” ze nu ook deed, dat was aan het begin van de lessen bij de eerste cursus wel anders. Ik ben toen tussentijds, na een proefles, met haar ingestroomd (wat overigens ideaal is en ook nu mogelijk is) en de eerste lessen was ze erg onder de indruk. De grote, hoge ruimte met veel hout in de muziekschool is best imposant en indrukwekkend voor die kleintjes. Dan alle kindjes en papa’s en mama’s (ja inderdaad, beide partijen zijn goed vertegenwoordigd, hoe leuk!) en  natuurlijk juf Nanda en Wim met zijn accordeon.  Tillen en dichtbij mama was toen “noodzakelijk”.

Ruimte om te wennen en (niet) mee te doen

Wat ik vooral zo fijn vond en vind is dat alles kan bij en alles mag van juf Nanda. Ja mag meedoen, je mag kijken, je mag een beetje meedoen , de ruimte om stap voor stap te wennen en de ruimte voor eigen initiatief van het kind is er. Daardoor merkte ik ook dat het steeds vertrouwder en bekender werd voor Annelot. Dat uiteindelijk Annelot zelf naar Juf Nanda toe ging om haar instrumentje op te halen was natuurlijk prachtig, Annelot stralend en trots op zichzelf en mama trots op Annelot.

2835582426

 

Sindsdien swingen, dansen, bewegen we erop los. Want je doet als ouder actief mee zowel qua dans als zang (en nee, daar hoef je niet eerst zelf voor op cursus ;-)). Er wordt vaak themagericht gezongen met veel beleving van het huidige seizoen. Daarbij wordt er veel gebruik gemaakt van poppen, instrumentjes, hoepels, linten en meer. De les duurt een half uur met een duidelijke opening met het namen-lied en een afsluiting met een schoot/knuffel-liedje. Het is voor kindjes van 1,5-4 jaar en wordt aangeboden op vrijdagochtend en zaterdag ochtend.

 

Al met al vind ik het echt een aanrader. Annelot is dol op zingen, dansen en bewegen en dit sluit echt aan bij haar belevingswereld . Ik vind het wel meer geschikt voor 1,5-3 dan 3 plus, ik denk zelf dat dan er wellicht niet genoeg uitdaging in de lessen zit, zeker ook omdat er veel jongere kindjes mee doen. Daarnaast is echt even quality-time samen hebben en volop ook genieten ook zo waardevol. Wij gaan morgen weer en het leuke is van samen met onze vriendinnetjes gaan dat we daarna direct even het naastgelegen Feithhuis induiken voor een welverdiende cappuccino en appelsap ;)! Dus ik zou zeggen, samen zingen, samen beleven is samen dikke pret!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Back To Top