skip to Main Content

Vandaag was het de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. En dit jaar valt de troonrede bijzonder goed uit voor gezinnen met kinderen. Maar ook voor onderwijs en het bestrijden van armoede onder kinderen wordt extra geld uitgetrokken. En daar worden wij natuurlijk wel erg blij van! Hieronder vind je de belangrijkste voordelen waar wij ouders mee te maken (kunnen) hebben.

Onderwijs

Hoe het geld precies verdeeld gaat worden, is nog niet bekend, maar er gaat 200 miljoen euro extra naar onderwijs. Een afdeling die de laatste jaren helaas met vele bezuinigingen te maken heeft gehad. Dit extra bedrag is dan natuurlijk ook een enorme opsteker.

Kinderen in armoede

Momenteel leven ongeveer 400.000. kinderen in Nederland onder de armoedegrens. Een schrijnende situatie, vooral wanneer deze kinderen op school nergens aan mee kunnen doen. Zwemles, schoolreisjes, schoolspullen. Al deze ‘normale’ dingen zijn voor hen onbetaalbaar. Om deze kinderen te helpen, trekt de regering 100 miljoen euro uit. De manier waarop dit bedrag verdeeld en uitgekeerd wordt, zal later bekend gemaakt worden. Het is in ieder geval een stap in de goede richting!

Koopkracht gezinnen

Volgens de plannen van de regering zal iedereen er volgend jaar in koopkracht op vooruit gaan. Gemiddeld is dit 1,1%. Gezinnen met kinderen zullen het meest profiteren, zij gaan er 1,3% op vooruit.

 

Bron: RTL Nieuws

Back To Top