skip to Main Content

Probeer een elektrische bakfiets. Gratis!

Heb je altijd al eens een elektrische bakfiets willen proberen? Dan is dit je kans! En ook nog gratis. Met een bakfiets kan je makkelijk de kinderen naar school of de opvang brengen en rijd je daarna door naar je werk. Zo kan je de auto laten staan.

In Groningen wordt er hard gewerkt aan de weg en het spoor. Bovendien kan het behoorlijk druk zijn in de spits. De fiets is dan een goed alternatief. Mooi meegenomen dat je gezond en duurzaam bezig bent. Geen fileleed meer en je komt opgeladen aan op je werk. In een bakfiets neem je makkelijk en veilig je kind(eren) mee met alle nodige gym- en schooltassen. Door de elektrisch ondersteuning is het niet te zwaar trappen, ook niet als er een stevige tegenwind staat. 

Hoe werkt het?

Reis je voor je werk van, naar of via Groningen, breng je onderweg je kind(eren) weg en pak je hiervoor normaliter altijd de auto? Dan kun je nu gratis deelnemen aan deze actie van Groningen Bereikbaar. Meld je aan op www.groningenbereikbaar.nl/bakfiets. Je kunt een keuze maken uit verschillende e-bikes, selecteer dan de bakfiets en kies een periode die jou goed uit komt (je leent de fiets van maandag tot vrijdag). De elektrische bakfiets staat aan het begin van de afgesproken periode voor je klaar bij fietsenwinkel Bike Centre Dik in Groningen. Veel plezier met fietsen!

Dees Oldenburger uit Groningen is al een enthousiast gebruiker:
“Sinds we een elektrische bakfiets hebben, komt de auto amper nog van zijn plek. We wonen aan de rand van de binnenstad van Groningen en ik werk bij de Gasunie. In principe ga ik elke dag met de bakfiets naar mijn werk. Op crèchedagen van onze twee kinderen breng ik eerst de kinderen naar de opvang en fiets ik daarna door. Ik vind een elektrische bakfiets echt een aanrader: je bent snel, je kunt er veel in kwijt en de oudste vindt het ook nog eens erg leuk. Ook als ik even naar de bouwmarkt moet of boodschappen ga doen, pak ik eigenlijk altijd de bakfiets. Zeker in Groningen ben je op de fiets gewoon veel sneller dan met de auto!”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Groningen Bereikbaar.

Back To Top