skip to Main Content

Review Garnwerd aan Zee: bijzonder mooie pleisterplaats

Garnwerd aan Zee opende 1 mei 2014 haar deuren. MoedersinGroningen.nl mocht al voor de opening een kijkje nemen om te horen over de plannen en te zien waar Groningen zich op kon verheugen. Omringd door hardwerkende bouwvakkers werd er in geuren en kleuren uitgelegd wat Garnwerd aan Zee zou moeten worden: een plek waar je écht kunt ontspannen, waar oudervriendelijkheid belangrijk wordt gevonden en waar je uitmuntend kan eten voor een goede prijs. Als je er eenmaal zit, moet je eigenlijk niet meer weg willen. Grote vraag, nu drie week na de opening: zijn ze hier in geslaagd?

Gesloten op maandag en dinsdag. Zie ook de website van Garnwerd aan Zee.

Waar & wat is Garnwerd aan Zee: eerste indruk

Garnwerd aan Zee ligt, niet heel verrassend, in Garnwerd. Direct aan het water, vlakbij het befaamde café Hammingh. Met de auto is dit ongeveer 20 minuten, met de fiets ongeveer een uurtje, gezien vanuit het centrum. Je kan er prima parkeren en ook met de fiets is het uitstekend bereikbaar.

Garnwerd aan Zee is een lang gestrekt terrein met een enorme zandbak, immens terras en verderop zelfs een zandstrandje met trampolines. Het grote terras aan het water valt als eerste op. En ook hoe ze deze slim hebben afgeschermd, zodat er niemand pardoes in het water kan kieperen. Je kind kan er dan ook gerust rondwaggelen, het vergt ware Houdini-skills om hier een uitweg te vinden. De zandbak is ook prima overzichtelijk en voorzien van ligkussens en schaduwplekken. En binnen zit je met wat slechter weer ook echt prima, al is de boel daar wat krapper. Tip: achter de open haard staat een bankje, daarnaast is een hoekje loze ruimte waar prima gespeeld kan worden. De open haard is wel open, dus dat vergt dan wel weer oppasskills.


foto 3
Service, eten & drinken

De bediening is er met veel, maar duidelijk nog niet helemaal ingewerkt. Dat is prima te begrijpen met zo kort nog open en dus ook een hele club nieuw personeel. Wordt vast beter! :)
De kaart is leuk opgezet met de mogelijkheid verschillende gerechten te bestellen, ongeacht de tijd van de dag. Er zijn bekende lunchgerechten (broodjes zalm, broodjes kroket) en wat specialere varianten daar op. De prijzen zijn echt opvallend goed te doen. Een kopje koffie kost bijvoorbeeld EUR 2,-, een bagel zalm EUR 5,50 en een huiswijn bestel je onder de EUR 4,-. Wil je wat luxer, dan kun je los gaan op de uitgebreide wijnkaart.

Het kindermenu biedt keuze uit drie gerechten: witvis, kipstukjes of gehaktballetjes. Allen met friet, maar ook met groente. Hulde voor dat! :) De kindermenu’s zijn overigens ook te bestellen bij de lunch.

foto 4 (1)Handig & praktisch

Handig, handig:
– Er is een lift naar de toiletten beneden
– Er is daar een goede verschoonvoorziening
– Door de glazen puien heb je enorm veel overzicht op buitenspelende kinderen

Praktisch:
Alle informatie kun je vinden op de website van Garnwerd aan Zee.
Kijk daar ook naar hun ‘belevingsprogramma’, want er is regelmatig theater, muziek en kleinkunst.

Minpuntjes (we moeten immers wel een beetje kritisch blijven ;))
EDIT: we hebben reactie van Garnwerd aan Zee!
Bij de zandbak met heerlijke ligstoelen wordt niet bediend. Dus daar waar je gaat liggen om niet meer op te staan (trust us!), worden geen drankjes, bitterballen en ranja’s gebracht. ZONDE! Desnoods met een oproepsysteempje (SMS ik heb dorst naar 4444) en in plastic servies, maar: help ons, oververmoeide ouders die een heerlijk moment van ontspanning ondergaan. Wij garanderen dat we onze laatste euro’s nog zouden uitgeven aan de heerlijke Chardonnay, als jullie het komen brengen.

Reactie Garnwerd aan Zee:
inmiddels kunnen er ook drankjes worden genuttigd bij de zandbak. Zie de reactie hieronder! Fijn!

En dan nog een heel kleine kritische noot: een glas kraanwater kost EUR 0,10ct. Dat is niet helemaal van deze tijd, helemaal niet als je een zonovergoten terras aanbiedt en met kinderen te maken hebt. Gewoon karafjes water op tafel, plus maar tien cent bij de wijn op, niet moeilijk over doen. Water, de rest komt later.

Reactie Garnwerd aan Zee: het kraanwater is inmiddels gratis. Hulde!

Edit, juni 2014: ons tweede bezoek aan Garnwerd aan Zee was helaas een stuk minder aangenaam. Lange wachttijden, gestresst personeel, veel onduidelijkheid. Met als resultaat hongerige kinderen en minder geamuseerde moeders. Alles werd netjes opgelost en we geven Garnwerd aan Zee graag nog een kans, maar wachten even een paar weken af. En mijden de drukke momenten, want het geheel is nog niet op orde, helaas.

gaz kim

Review van Kim: ‘wij zijn fan”

“Ik had Garnwerd aan Zee al veel gezien en gevolgd op Social Media en was dan ook erg benieuwd. Persoonlijk vond ik Groningen toe aan een nieuwe hotspot, helemaal één gericht op mooi weer, water en zand. Want Kaap Hoorn is super leuk maar o zo druk in de zomer op de zonnige dagen. En wees eerlijk, een beetje afwisseling is welkom toch? Dus op een zonnige dag besluiten wij eens kennis te maken met deze nieuwe hotspot. Om maar gelijk een statement te maken, wij zijn fan!

Na ongeveer 15 minuten rijden vanaf Groningen, arriveren we bij Garwerd aan Zee. Verwelkomd door een prachtig oud zeilschip, veel houten steigers en een heeeeel groot terras worden we begeleid naar een ruime parkeerplaats. Ik huiver even want het doel op deze dag was buiten ete, maar ik zie dat alle terrassen op de steigers zijn gebouwd. Dat wordt dus het kind “vastbinden”….. Maar nee hoor, een stevig hek (onmogelijk open te krijgen voor kleine kinderen) scheidt het terras van de weg en ik zie tot mijn opluchting en verrasing dat het hele terras stijlvol omheind is. Erg goed over nagedacht en erg relaxed voor ouders! Speciaal voor de bikkels en de “durfals” is er buiten het hek een steiger met trapje om zo in het Reitdiep verkoeling te kunnen zoeken.

Lounge

De loungeplekken, het grote terras om te lunchen of dineren, het heerlijke loungemuziekje en de stijlvolle inrichting geven mij het al snel het perfecte vakantiegevoel. Maar dit kan ook komen door een ernstige behoefte die ik heb ;-). Aan de zijkant van het terras zie ik al dat er een grote buitenzandbak is (en met groot bedoel ik ook echt groot) voorzien van speelgoed, buitenfontein/kraan, perfecte loungy-zitzakken en genoeg schaduwplekjes. Fantastisch voor kids!

Eten & drinken

De kaart is goed en volop keus en ik kan vertellen dat de Chardonnay er ook prima smaakte. Het kindermenu is wat karig: 3 gerechtjes en alle 3 met patat. Aangezien onze dochter dit niet “blieft” vereist het iets van creativiteit. Het werd een aangepaste hotdog van de “grote mensen kaart”en deze ging er gelukkig met smaak in. Overigens smaakte het grote mensen eten heerlijk!

Conclusie

Wat mij betreft is dit echt een nieuwe hotspot. Zeker bij mooi weer, want wat een ruimte buiten: heerlijk! En in de winter kan het ook nog wel eens heel aantrekkelijk worden want er is een prachtige grote binnenhaard.

Wij komen zeker vaker terug!

Back To Top