skip to Main Content

Leuk, al die tips om tijd door te brengen met je kind, maar de moeder wil ook wat, toch? Daarom geven we vanaf nu ook regelmatig “me-time” tips. Want af en toe mag (en moet!) je gewoon even tijd voor jezelf nemen. Een van mijn favoriete verwenmomenten is een gezichtsbehandeling. Niet alleen omdat het verplicht liggen is, ook omdat ik echt heel veel verschil zie daarna als het gaat om mijn, best vermoeide, huid. Bij een goede gezichtsbehandeling, that is. En die had ik zeker bij Skins.

Kerstcadeau in de zomer

Het was wel wat tekenend voor hoeveel tijd ik eigenlijk neem voor mezelf: ik kreeg een cadeaubon voor Skins in december als kerstcadeautje van mijn compagnon. Hartstikke lief, natuurlijk! Vervolgens heeft het ding maanden op mijn bureau gelegen omdat ik gewoon geen tijd nam ook daadwerkelijk te gaan. Tot vlak voor de vakantie (vaak een stressvolle tijd). Nu moet het, dacht ik. Dus maakte ik een afspraak. De winkel/salon aan de Oude Boteringestraat was ik nog nooit binnen geweest. Het zag er altijd wat duur en ontoegankelijk uit, als ik eerlijk ben. Maar over die drempel moest ik me maar heenzetten.

Dag dokter

En zo geschiedde. Om tien voor een liep ik Skins binnen en stond gelijk oog in oog met een man in witte jas. Slik. Betekent een gezichtsbehandeling hier eigenlijk een plastisch doktersconsult? Of zijn ze hier zo efficiënt dat je gelijk een uitstrijkje kunt laten maken?

Gelukkig werd ik meegenomen door de schoonheidsspecialiste en lieten we de dokter boven. Navraag leerde me dat je bij Skins
zogenaamde injectables kunt halen. Maar wij begonnen ‘gewoon’ bij de Skins Beauty Bar. Het was me nooit opgevallen, maar in het souterrain zit dus een heel mooie ruimte waar je haren, nagels en huid kunt laten behandelen.

‘Mijn’ schoonheidsspecialiste neemt me mee naar een beetje kerkerachtige ruimte, maar dan heerlijk rustgevend ingericht en niet eng. Ik doe mijn bovenkleding min BH uit en laat me inpakken met handdoeken.skins beauty bar groningen

 

Tijd, tijd, leeftijd

“Volgens mij ben ik op een punt
gekomen waarop ik me echt wat tegen mijn huid aan moet bemoeien” zeg ik tegen het piepjonge, bloedmooie meisje. Ze laveert er netjes omheen, maar de boodschap is uiteindelijk: ja, dat klopt. Maakt me ook niet uit, hoort erbij. Bij mijn leeftijd. Bij mijn eerste rimpeltje heb ik me precies een half uur druk gemaakt, waarna ik besloot alles maar gewoon te omarmen. Ouder worden betekent ook langer leven, immers.

Maar goed, voorkomen is altijd nog beter dan genezen. Of injecteren. Dus vraag ik haar naar een huiddiagnose. Ook hier verpakt ze de boodschap weer heel klantvriendelijk ;). Het viel allemaal wel mee, maar of ik mijn make-up er ‘s avonds wel verwijderde en mijn gezicht goed schoonmaakte? Eh, nee dus. Als ik naar bed ga, heb ik daar doorgaans geen zin meer in. Een doodzonde als make-up dragende dame. I know. En ik beloofde plechtig beterschap.

Het viel me op dat ze heel kundig en eerlijk zijn, dat is lang niet bij elke schoonheidssalon aan de hand.

skins beauty bar 1

Advies van pro’s

Bijna anderhalf uur is ze met mijn gezicht bezig. Ze verwijdert oneffenheden (auw!), reinigt, hydraten, brengt heerlijk ruikende maskers aan en verft  mijn wenkbrauwen. Ik voel me helemaal rustig en glossy daarna.

Op mijn verzoek wijst ze me producten aan die bij mijn huid passen en waarmee ik zonder heel veel gedoe mijn gezicht schoon kan maken ‘s avonds. Bij Skins verkopen ze merken die eigenlijk nergens anders in Nederland te krijgen zijn en allemaal met natuurlijke producten. Toegegeven: goedkoop is het allemaal niet. Maar goed spul is zelden goedkoop weet ik inmiddels. En ik moet zeggen: met het reinigingsspul waar ik €35,- voor betaal doe ik echt heel lang. Bovendien werkt het: mijn huid is zeker opgeknapt.

Ook vraag ik haar naar een foundation die mijn huid niet verstopt. Sinds ik de BB-cream van Hema gebruik, heb ik namelijk veel meer oneffenheden. En die had ik niet met de foundation van Chanel, maar die vond ik wat prijzig. Want ik vind een beetje goed er uit zien echt wel belangrijk hoor, maar niet tegen elke prijs.

skins beauty bar 2

Hello, The Balm

Ze had een goede oplossing voor me: naast Skins zit namelijk een make-up winkel met een beetje hetzelfde concept: ook hier bieden ze merken die verder niet goed verkrijgbaar zijn. Voor de kenners: The Balm, Sleek, Joik en Real Techniques, bijvoorbeeld. Zelf ben ik echt geen kenner, dus het zei mij niet zoveel, maar dat schijnen wel echt ‘it’ merken te zijn.

Het meisje in de winkel biedt me aan om me even op te maken om te laten zien hoe de producten hun werk doen. En aangezien ik nog een afspraak heb, komt dat me goed uit. Tien minuten later zie ik er perfect opgemaakt uit. En koop ik, tegen mijn voornemen in, gewoon maar alles dat ze heeft gebruikt. Verdien ik, vind ik.

Nou moet ik zeggen dat ze ook bij deze winkel producten hebben voor verschillende budgetten. Sommige foundations kosten niet heel veel meer dan die bij Hema. En dus veel minder dan die van Chanel :).

make up bar naast skins

Zorg voor jezelf

Nogmaals: ik ben geen expert en laat me dus ook graag adviseren. En verleiden, dat ook. Maar ik gebruik het spul nog steeds naar volle tevredenheid. Bovendien maak ik keurig elke dag avond en ochtend mijn gezicht schoon (je huid schijnt ‘s nachts te herstellen en dat schijnt weer lastig te lukken met een laag plamuur).

Voor mij was het een heerlijke middagje verwentijd. Dat ga ik snel weer doen. Want ik geloof heilig in dat voor jezelf zorgen ook maakt dat je beter voor anderen kunt zorgen. Dus neem ik daar meer tijd voor. Op verschillende manieren, natuurlijk, want elke week zo’n behandeling is niet alleen wat kostbaar, maar gaat vast ook vervelen. Dus ik wissel bezoekjes als dit af met momenten die wat minder geld kosten. Maar ik dóe het wel! Skins was dus ook een stuk minder eng en hoogdrempelig dan gedacht :).

Meer informatie over de winkel van Skins en de Skins Beauty Bar vind je op de website van Skins. Ze hebben ook een webshop waar je de producten kunt bekijken. En bestellen, als je wilt. De make-up winkel heet Beau Make-Up Store en hebben een Facebookpagina.

Je vindt Skins aan de Oude Boteringestraat 12.

 

Dit artikel is niet gesponsord. Ik was oprecht enthousiast. 

Back To Top