skip to Main Content

Peuterdans bij Personal Body Shape | Review door Hilde

Al een tijdje was ik op zoek naar een leuke activiteit om met mijn jongste zoontje van twee te gaan doen.
Ik zocht op internet, maar vond niet precies wat ik zocht. Toen kwam collega-crewlid van Moeders in Groningen Narda met een leuke tip: Peuterdans bij Personal Body Shape. Zij gaat zelf altijd met haar dochtertje naar Peutergym en is daar héél erg enthousiast over.

De diva op Peutergym

Narda: “Het is zondagochtend: “mama, porten?? Portkleertjes aan?” Wil je straks naar gym lieverd? “Ja!! ” Kom, we doen snel je sportpak aan! Op naar Peutergym! We gaan sinds een half jaar met onze diva naar Peutergym.

Zondag om 10.45 uur staan we klaar aan de Canadalaan. Juf Carina staat al klaar en begroet ons enthousiast, zoals altijd. We beginnen! Alle kindjes worden bij naam opgenoemd en de kids doen een warming up. Oftewel: opdrachten doen op een leuk liedje, bijvoorbeeld handen op de bank of billen tegen de muur. Juf legt steeds uit wat je kunt doen. Maar onze diva rent al enthousiast rond, op ontdekkingsreis.
Een half uur uitleven: balanceren op een bank, klimmen in het rek, slingeren aan de ringen en nog veel meer. Iedere week weer een andere apenkooi!

Mooi om het enthousiasme te zien en haar zelfredzaamheid te zien groeien. Voordat de echte vermoeidheid toeslaat, is het tijd om op te ruimen. Alle kindjes (en ouders) helpen mee. Als afsluiter nog even dansen, wat een pret! Het slaapspelletje is favoriet. Iedereen die we de zondag na een gymles zien, moet even meedoen en gaan slapen. De diva giert dan: “wakker wokken!” Heerlijk toch?!

Een voorproefje Peuterdans

PeuterdansNa zoveel enthousiasme moest ik natuurlijk wel een proefles Peuterdans gaan volgen. Dus vertrekken Benjamin en ik op een woensdagochtend naar de BSV Selwerd.
Hij heeft er erg veel zin in en kijkt zijn oogjes uit naar de kinderen die nog bezig zijn met de Dreumesdansles, voordat ons half uurtje begint. Als we de zaal mogen betreden, kijkt hij toch wel een beetje verlegen om zich heen naar de kindjes die hier al helemaal gewend zijn. Ik ga dus lekker met hem op de grond zitten naast de andere peuters. Juf Carina heet iedereen persoonlijk welkom. Een heel simpel, maar fijn gebaar vind ik dat.

 

Dynamische les

Na een korte warming-up begint ze met de les. Een verscheidenheid aan vrolijke, herkenbare liedjes komt langs. Bij elk liedje legt Carina duidelijk uit welk dansje erbij hoort en alle kinderen volgen gedwee.

Allemaal, behalve Benjamin. Hij is een kat-uit-de-boom-kijkertje, dus hij blijft dicht tegen mij aan zitten. En dat mag. Carina blijft hem er wel bij betrekken en dat vindt hij erg leuk. Hij doet nog steeds niet mee, maar diezelfde middag vertelt hij zijn broers er honderduit over.

Bij de cooling-down moet Benjamin steeds een beetje lachen. De kindjes doen alsof ze slapen totdat juf roept dat ze wakker moeten worden. Dan springen ze allemaal op en bewegen zich weer door de zaal.

Ondanks dat mijn zoontje (nog) niet mee durfde te dansen, hebben we het heel erg leuk gehad. De dynamiek van een groep peuters die danst onder begeleiding van zo’n vrolijke en enthousiaste juf is precies wat ik zocht voor Benjamin. Over een paar maandjes proberen we het gewoon weer!

Praktische informatie

Lessen
Personal Body Shape biedt naast Peuterdans en -gym nog meer lessen voor kinderen en ouders. Zo kunnen kleuters voetballen, dansen en gymmen en zijn er ook speciaal lessen voor dreumesen tot 2 jaar.

Papa’s en mama’s kunnen kiezen voor Bootcamp Outdoor of Personal Training. Op de website kun je het volledige aanbod aan lessen zien en ook wat elke les precies inhoudt.

Locaties
De lessen worden gegeven in de wijken Corpus den Hoorn, Reitdiep, Selwerd en in het centrum.  Een mogelijke uitbreiding van locaties staat op de planning in het nieuwe schooljaar, net als het starten van Dreumes- en Peuterlessen op de maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Ook zal Kleuterdans waarschijnlijk weer op een vast tijdstip gegeven gaan worden. Houd de site in de gaten voor deze nieuwe ontwikkelingen!

Tarief kinderen
Bij Personal Body Shape wordt een onbeperkt principe gehanteerd. Ouders betalen maandelijks €27,50 per zoon/dochter en mogen zelf weten wanneer ze komen. Ze hebben hiervoor gekozen, omdat peuters toch vaker ziek zijn, een nachtje uit logeren of een weekendje weg zijn. Op deze manier kunnen ouders spontaan met hun kind komen wanneer zij dat zelf willen en het hun het beste uitkomt. Juf kent alle namen van de kinderen uit haar hoofd!

Heb je een Stadjerspas, dan krijg je korting en betaal je maar €17,50 per maand. Deze korting zal structureel worden aangeboden door Personal Body Shape.

Tarief ouders
Elke maandagavond van 19:30 tot 20:30 kun je als ouder meedoen aan Bootcamp Outdoor in het Noorderplantsoen. Je koopt een strippenkaart van €60,00 voor 11 lessen. Een losse les kost €7,00.

De training is geschikt voor iedereen, ongeacht je ervaring en niveau. Het is een hele diverse groep en het is altijd erg gezellig. Wil je kijken of dit iets voor jou is, dan kun je een gratis proefles volgen. Je kunt je aanmelden via email.

Als laatste is er ook nog de mogelijkheid om Personal Training te krijgen op de locaties Noorderplantsoen of in het Stadspark.

Kortom, wees fit en gezond!

Peuterdans

Back To Top