skip to Main Content

Roald Dahl Festival | Groninger Forum

Een bekende uitspraak van Roald Dahl was: ‘wie niet gelooft in magie, zal het nooit vinden’. Daarom is het thema van dit jaar magie! Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert Groninger Forum het Roald Dahl festival en alles heeft een magisch tintje. Als je na afloop niet in magie gelooft, dan geloven we je niet meer.

 

Workshop Magische Wezens Maken | 6 t/m 15 december

Voorafgaand aan dit fantabuleuze festival kun je in alle filialen van de Groninger Forum bibliotheek terecht voor een workshop Magische Wezens Maken. In onze agenda staan alle data netjes op een rijtje!

Magisch Fantasielab

In het Fantasielab kun je de magische wereld van Roald Dahl verkennen. Laat je betoveren en verbaas je over alle gekke verzinsels. Uiteraard is er veel te zien, maar er zijn vooral veel leuke doe-dingen!

Roald Dahl Optocht | Donderdag 28 december

De eerste dag van het Roald Dahl Festival staat helemaal in het teken van de muzikale, magisch feestelijke Roald Dahl optocht die twee keer wordt gelopen van de Oude Boteringestraat naar het Hereplein. Pretvormer maakt samen met jullie een magische optocht geïnspireerd op het boek De Tovervinger. Kom werken aan een groot optochtbeestmagische muziek, een muziekinstrument en een bijzonder pronkstuk! Loop je niet mee? Ook dan ben jevan harte welkom om heerlijk te knutselen.

Lezing Magische Dierenverhalen | Vrijdag 29 december

Ben jij net als Roald Dahl een waaghals die van bijzondere dieren houdt? Ontdek de meest magische dieren samen met DoeZoo-Bizar. Een interactieve lezing van Ton van der Made van DoeZoo in Leens en Iris Al van Zoo Bizar in Orvelte. Durf jij een vogelspin op je hand te houden, een slang om je nek te laten leggen of een gordeldier van dichtbij te bekijken? Kijk hier voor meer informatie!

Workshop Magische Dieren Prepareren | Vrijdag 29 december

Onder leiding van Ton van DoeZoo en Iris van Zoo Bizar mag je je eigen sprinkhaan prepareren en mee naar huis nemen. Fantabuleus toch!? Alle informatie vind je hier.

Knettergek Koken Workshop | Zaterdag 30 december

Geheimzinnige toverdranken, knetterende flitspoppers en eetbaar snot…! Kom de dames van Groen Goud helpen met het bereiden van betoverende brouwsels! Heb jij er al zin in? Vanaf 6 jaar, maar kleine broertjes of zusjes zijn welkom! Vind alle informatie hier!

De magie van goochelaar Vince | Zaterdag 30 december

Neem een kijkje in het wonderlijke brein van Roald Dahl. Laat je meevoeren in de wereld van magie en onbegrensde mogelijkheden. Je staat vast versteld, want ook jij kunt wonderen verrichten. Kom, kijk en leer van deze magiër.

Let op: geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Jongere kinderen worden uiteraard wel van harte uitgenodigd om mee te kijken. Meer informatie vind je hier.

Workshop Magische Figuren Schilderen | Zaterdag 30 december

Maak je eigen schilderijtje van jouw Oempa-Loempa, Rolmopsvogel, Humpie Rumpie of Glimworm. We gaan met acrylverf een echt schilderijtje maken. Ben je 6 jaar of ouder schuif dan gezellig aan en laat zien hoeveel magie je in je hebt. Meer weten, kijk dan even hier!

Roald Dahl Films Kijken | 28, 29 en 30 december

Een Roald Dahl Festival zou natuurlijk niets zijn als je zijn films niet kunt bekijken. Alle films die tijdens het festival te zien zijn, kun je vinden op de site van Groninger Forum.

Bestel nu je gouden combi-ticket! Voor maar € 7,50 kun je naar een toffe film én naar het Magische Fantasielab. Supermachtig toch!? Wil je alleen naar het Fantasielab dan betalen kinderen € 5,00 en volwassen mensbaksels € 1,00 (begeleiders). Veel activiteiten in de bibliotheek zijn gratis te bezoeken, maar voor sommige activiteiten moet je vooraf wel even een gratis kaart bestellen. Check de site!

 

 

 

Back To Top