skip to Main Content

Spelen in stad

Spelen in stad is een super leuk initiatief! Omdat het mooie weer er hopelijk snel aankomt kunnen we meer naar buiten! Kinderen kunnen lekker buitenspelen en ouders kunnen even gezellig met elkaar kletsen. Spelen in de stad wil graag alle openbare speelplekken in de stad verzamelen! Op die manier hoef je niet telkens naar de zelfde speeltuin en kun je makkelijk zien waar de andere speeltuinen zijn. En dat vinden wij super handig! ūüėČ

Waar vind je de speelplekken?

Als je net ouder bent geworden, moet je vaak zelf op ontdekkingsreis naar speelplekken in de buurt. Heb je die gevonden, dan wil je ook wel eens naar een andere speelplek, omdat jij of jouw kind erop is uitgekeken. Je kind of kinderen zitten al te lang op de tablet, pc of de tv en het is hoogtijd om naar buiten te gaan. Even wat gezonde beweging, prikkelen van de fantasie en het stimuleren van het samen spelen. Misschien voel je je wat opgesloten in huis, even wat eenzaam, hebt zin in een praatje en wilt graag mensen ontmoeten. Welke ouder (oppas, opa/oma, verzorger) herkent zich hier nou niet in?

800 – 1000

Er zijn tussen de 800-1000 speelplekken in de stad Groningen. Liesbeth Weusten, moeder van 2 kinderen (2 en 4 jaar), zou het fantastisch vinden als het lukt om binnen een paar maanden al deze plekken te verzamelen en in een overzicht samen te brengen. Via Facebook en Twitter hoopt zij een discussie te starten over speelplekken in de stad.

Dromen

Haar uiteindelijke droom is een mooie website met een mobiele app. Een mobiele app die bijvoorbeeld inzicht geeft in speelplekken, met de mogelijkheid om op een speelplek in te checken, elkaar te ontmoeten, de speelplek te ranken en te navigeren naar een bepaalde speelplek. En een website die bijvoorbeeld activiteiten aankondigt op speelplekken. Over een paar maanden hoopt zij dit via crowdfunding voor elkaar te krijgen als blijkt dat er voldoende interesse is.

Kijk hier op de kaart welke speelplekken er tot nu toe verzameld zijn!
Staat de speelplek bij jou in de buurt nog niet op de kaart? Vul dan dit formulier in! (foto’s worden erg gewaardeerd ūüėČ )
Kijk ook eens op de facebookpagina en Twitter voor leuke nieuwtjes en activiteiten.

spelenindestad

Back To Top