skip to Main Content

Stichting Babyspullen | Ieder kind een goede start

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Babyspullen trekt zich het lot van deze kinderen aan en vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start. Daarom werkt de stichting met een team van betrokken, enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met een netwerk van partners aan manieren om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen. Zij realiseert dit doel primair door het verstrekken van gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders. Deze pakketten worden samengesteld uit gebruikte en nieuwe babyspullen die de stichting inzamelt en worden verspreid via hulpverleningsinstanties. Ideaalbeeld van de stichting is dat iedere baby, ongeacht de financiële situatie van de ouders, voorzien is in de basisbehoeften en zo een goede start kan maken in het leven.

Wat jij kunt doen

Er zijn verschillende manieren om hulp te geven aan Stichting Babyspullen. Jij kunt heel concreet helpen door babyspullen te doneren! Om de babystartpakketten te kunnen maken, zijn er allerlei babyspullen nodig: van kleding tot beddengoed en van kruiken tot verzorgingsproducten. Alles wat je voor een pasgeboren baby (maar ook het jaar erna) nodig hebt, nemen ze in deze babystartpakketten op.

Hoe jij kan doneren

Zijn jouw kinderen uit hun kleren gegroeid? Heb je nog verzorgingsproducten of proefverpakkingen liggen? Handel je in babyspullen en heb je restpartijen? Wil je zomaar iets goeds doen en neem je bij het boodschappen doen wat extra babyspullen mee? Stichting Babyspullen is er ongelofelijk blij mee! Hoe meer spullen ze inzamelen, hoe meer baby’s ze kunnen helpen! Check de website voor alle inzamelpunten in Nederland. Ook in Groningen en omgeving zijn meerdere inzamelpunten! Meer weten of spullen doneren? Mail naar annemiekehofs@gmail.com (vrijwilliger voor de stichting in Haren).

Welke babyspullen kunnen ze goed gebruiken?

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je je afvraagt welke babyspullen ze goed kunnen gebruiken. Daarvoor kun je een kijkje nemen in het verlanglijstje hieronder. Zo kun je in één oogopslag zien welke babyspullen je kunt doneren.

Back To Top