skip to Main Content

Theater bij VRIJDAG | Ontdekkingsreis voor kinderen

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, start dit schooljaar met nieuwe theatercursussen voor kinderen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar leren niet alleen acteren, maar ook dansen, zingen, spreken, roepen, rappen, dichten, vloggen, schrijven, lezen, musiceren, improviseren en filosoferen. De lessen worden gegeven door ervaren docenten in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11 in Groningen.

Theatercursussen voor kinderen

Vanaf 18 september starten de nieuwe theatercursussen voor kinderen bij VRIJDAG. Per levensfase zijn routes ontwikkeld waarbij kinderen zich creatief op meerdere vlakken ontwikkelen. Deze multidisciplinaire aanpak is niet alleen leuk en uitdagend, maar ook goed voor de ontwikkeling.

Maartje Ghijsen, programmeur theater bij VRIJDAG:

“Met verbeelding en fantasie kunnen we allemaal iets nieuws verzinnen. Maar wat als we die verzinsels gebruiken om theater te maken? We gaan de vloer op en ontdekken hoe ver onze fantasie ons brengt. Alles is mogelijk! Je leert niet alleen theatermaken, maar ook samenwerken en je ontdekt de leukste kanten van toneelspelen.”

Theaterroutes bij VRIJDAG

Kinderen worden gecoacht door ervaren docenten en theatermakers. Samen wordt gekeken naar welke route het beste past. Voor kinderen tot en met 9 jaar zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn er routes waarbij fantaseren, ontdekken of verbeelden centraal staan en is er een basiscursus theater.

Voor de leeftijd van 10 tot 12 jaar biedt VRIJDAG een uitdagend programma waar het maken en spelen van voorstellingen het uitgangspunt vormt. Benieuwd? Bekijk alle routes hier!

Subsidie op lesgeld

Wil je graag meedoen, maar kun je het niet betalen? Kinderen kunnen hun cursus bij VRIJDAG vergoed krijgen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk voor de voorwaarden op onze site.

Back To Top