skip to Main Content

Tips voor Moederdag ‘on a budget’.

Het is al weer bijna die ene dag in het jaar, dat wij moeders eens flink in het zonnetje gezet worden. Die speciale dag, waarop wij de meest geweldige, zelfgemaakte knutsels van onze kinderen krijgen en -als het even meezit- een heerlijk ontbijtje op bed. Wat je daarnaast nog krijgt op die dag, hoeft helemaal niet veel te kosten gelukkig. Als er maar een beetje aandacht en liefde in verwerkt zit. Onze tip is dan ook om dit artikel heel subtiel te laten zien aan je partner en/of kinderen. Gewoon, om ze op ideeën te brengen zonder er letterlijk om te hoeven vragen. En je kunt uiteraard deze tips ook zelf ter hand nemen om je eigen moeder eens flink te verrassen! Hoe dan ook, doe er je voordeel mee!

Tip 1. Ga samen picknicken.

Een hele simpele, maar toch ook erg fijne verrassing is een picknick. Beleg wat broodjes met haar favoriete beleg, vul een thermoskan met haar lievelingsdrankje en maak een verse fruitsalade. Verpak alles in een picknickmand en neem je moeder mee naar een mooi park of een andere plek waar jullie er samen van kunnen genieten. Hopelijk begeleid door een stralende zon!

Tip 2. Ga toch fietsen!

Plan een leuke fietsroute, die jullie langs de meest pittoreske plekjes in de omgeving voert. En ligt er op die route nog een gezellig café of een andere mogelijkheid om iets te (eten en) drinken, dan kun je haar daar trakteren op iets lekkers. 

Tip 3. Maak een moederdagkaart.

Duik in de oude familiefoto’s, zoek het allermooiste plaatje van jullie samen en laat daarmee een moederdagkaart maken. Met zo’n persoonlijke kaart laat je echt goed zien hoe bijzonder je moeder voor jou is en uiteraard ook dat je echt moeite hebt gedaan voor een originele verrassing.

Tip 4. Zet een masker op.

Houdt je moeder wel van een luxe behandeling bij de schoonheidsspecialiste, maar is jouw bankrekening het daar absoluut niet mee eens? Haal dan zelf een paar maskers bij de drogist en plan een beauty-avond met haar in. Stukken goedkoper en waarschijnlijk ook nog eens stukken leuker met z’n tweetjes!

Tip 5. Neem haar mee naar een pluktuin.

Je kunt natuurlijk zelf een bos bloemen kopen of laten bezorgen. Maar hoe leuk zou het zijn, wanneer jullie samen naar een pluktuin gaan en zij helemaal zelf haar boeket kan samenstellen. Zo krijgt zij precies de bloemen die ze wil en jullie hebben ook nog een leuke dag samen. Win-win!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Het Kaartenhuis.

Back To Top