skip to Main Content

Uitjes in de kerstvakantie | 12 tips

De kerstvakantie is de uitgelezen periode om er samen op uit te trekken! Wij verzamelden weer een paar leuke tips voor jullie die hopelijk wat inspiratie opleveren voor een gezellige vakantie. We wensen jullie allemaal twee hele fijne weken!

Nu t/m 5 januari 2020 | Het Groninger Winterfestijn

Hij staat er al even, maar hij mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst: de overdekte ijsbaan op de Grote Markt van 500 m². Dit jaar niet onder de naam ‘Groningen on Ice’, maar nu als ‘Het Groninger Winterfestijn’. Neem je eigen schaatsen mee of huur ze ter plaatse en draai rondjes op het ijs tot je scheel ziet!

Meer informatie vind je hier.

20 t/m 22 december 2019 | WinterWelVaart Groningen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december vindt het meest gefotografeerde evenement van Groningen plaats: WinterWelVaart. Twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Ook dit jaar is er weer een leuk kinderprogramma samengesteld waardoor dit uitje echt voor het hele gezin geschikt is.

Alle informatie vind je op de site!

21 & 22 December | Kerstmarkt Veendam

Op zaterdag 21 december arriveert de Kerstman met de Noordpool Express in Veendam en begint hij aan zijn jaarlijkse intocht. Daarna kun je extra lang moonlight-shoppen, zijn er veel verschillende kraampjes, kun je genieten van een heerlijk glaasje Glühwein, is er doorlopend entertainment en wordt op zondag afgesloten met een spetterende vuurwerkshow! Alle informatie vind je op de Facebookpagina!

22 December | Kerstmarkt Vesting Bourtange

Kerst vieren op een unieke locatie? Bezoek dan de kerstmarkten in Vesting Bourtange. De hele vesting is prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen.

Op het Marktplein rond de grote kerstboom is volop sfeer en gezelligheid. Bijna 100 kramen verspreid over de diverse pleinen en bastions bieden het meest uiteenlopende kerstassortiment. Kerstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het geheel wordt opgeluisterd door diverse koren en artiesten en bij de invallende duisternis neemt de sfeer alleen maar toe. Uiteraard ontbreken de Glühwein en de warme chocolademelk niet. Voor meer informatie kijk je even op de site!

22 December 2019 | Kerstmarkt Beestenborg

Op zondag 22 december is er een kerstmarkt bij Kinderboerderij de Beestenborg. Met live muziek, eten, drinken, knutselen, kerststallen en kraampjes. Voor meer informatie ga je even naar hun Facebookpagina!

24 December | Kerststerren marmeren | GRID Grafisch Museum

Kom bij GRID je eigen kerststerren marmeren! De activiteit begint ieder half en heel uur, je kan gewoon binnenlopen! Maak de mooiste inktpatronen. Samen knip je sterren die vervolgens worden gedompeld in een prachtig kleurenbad, waar je zelf mooie patronen in kan maken. Je ster leg je voorzichtig in het water. Zo komt jouw marmerpatroon op de ster te staan. Voor alle informatie kijk je even op de site! Daar vind je trouwens ook alle andere workshops voor kinderen.

27 december 2019 | My First Festival

Muziekkids, feestjesbouwers en youtubers opgelet! Op vrijdag 27 december is De Oosterpoort helemaal voor jou! Het is tijd voor de vijfde editie van My First Festival – het leukste muziekfestival voor kinderen! Met o.a. Rapper Snelle, YouTuber Kalvijn en nog veel meer! Alle informatie vind je hier!

25 december 2019 t/m 5 januari 2020 | Kerstplaza

Sinds jaar en dag staat MartiniPlaza tijdens een deel van de kerstvakantie in het teken van KerstPlaza. De hal wordt omgetoverd tot de grootste overdekte winterkermis van Nederland en staat vol met de leukste attracties. Je betaalt één prijs en kunt dan de hele dag genieten van alles dat KerstPlaza te bieden heeft. En heb jij aan die ene dag niet genoeg, dan kun je heel voordelig een herhalingskaart kopen.

Meer informatie vind je hier!

28 t/m 30 december 2019 | Roald Dahl Festival

Dit jaar vindt het fantastelijke Roald Dahl Festival voor het eerst plaats in het gloednieuwe en kraakverse Forum. En voor deze editie staan de weetal-mensbaksels centraal. Kom dus langs voor de mooiste films en volg de tofste workshops in het magisch fantasielab!

Dit jaar zijn er trouwens 2 soorten combi-tickets te krijgen:

Met het gouden combi-ticket kun je naar de film + fantasielab voor € 9,00. In het Magisch Fantasielab kun je voor- of na je film allerlei leuke doe-dingen doen. Met het magische goochel-ticket ga je voor € 9,00 naar de Goochelverhalen-show van Hilbert Geerling en naar zijn Goochelworkshop.

Heb je een Stadjerspas? Dan kost een gouden combi-ticket slechts €3,00! Koop je gouden combi-ticket aan de balie op de Nieuwe Markt 1. Dit kan al ver van te voren, dus wacht niet te lang. Alle informatie vind je uiteraard op de website!

2 t/m 4 januari 2020 | De Jonge Onderzoekers | Vakantieworkshops

Zoals in elke (kerst)vakantie zijn er ook dit jaar weer hele toffe en leerzame workshops te volgen bij De Jonge Onderzoekers in Groningen. Er is vrije inloop maar je kunt je ook opgeven voor de diverse workshops. Een dagkaartje kost €6,-. Voor het volledige programma kijk je hier!

Nu t/m 20 januari 2020 | Daan Roosegaarde | Groninger Museum

Presence is een 800 m2 groot levend lab. In de ene zaal tekenen futuristische bollen lijnen op de grond. Een andere zaal lijkt gevuld met lichtgevend sterrenstof, wat doet denken aan het uitzicht op een grote stad vanuit een vliegtuig. Er zijn ook ruimtes die bezoekers lijken te scannen door ze in silhouetten en patronen vast te leggen. De interactie tussen bezoeker en kunstwerk levert steeds nieuwe beelden op. Kijken en observeren, maar vooral aanraken, voelen en bewegen zijn essentieel.

Uit onze eigen ervaring kunnen we vertellen dat dit echt een aanrader is voor kinderen, dus zeker een bezoekje waard in de kerstvakantie! Alle informatie vind je hier! Fijn om te weten trouwens: kinderen mogen gratis naar binnen!

Elke dag | Forum Groningen

Wat ons betreft is een bezoekje aan het Forum echt wel een absolute aanrader! Neem een kijkje in het Wonderland, maak kennis met de nieuwste technologieën in het Smartlab, geniet van het geweldige uitzicht en heerlijk eten bij restaurant NOK en bezoek vanaf 11 januari het nieuwe museum Storyworld. Dit is echt een uitje voor het hele gezin!

Back To Top